11. kolovoza 2022.

Održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi aktiva Biograd na Moru

I unatoč ljetnim vrućinama i godišnjim odmorima, biogradsko Gradsko društvo Crvenog križa i nadalje provodi aktivnosti dragovoljnog prikupljanja krvi u svojim aktivima.
Poznato je naime da je u ljetnim mjesecima i potreba za krvlju povećana te je ova aktivnost itekako potrebna i dobrodošla. Zahvaljujući dobroj suradnji Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru i Opće bolnice Zadar, točnije Odjela za transfuzijsku medicinu, zajedničkom angažiranošću osiguravaju se dovoljne količine ove dragocjene tekućine, te nekih većih problema i nestašice nije bilo.
U nizu aktivnosti koju provode vrijedni aktivisti biogradskog Gradskog društva Crvenog križa ali i darovatelji, članovi aktiva koje svojom djelatnošću obuhvaća biogradsko Gradsko društvo, svakako su zaslužni za vrijedne i dobre rezultate.
Tako se primjerice u proteklih dana održanoj akciji u gradu Biogradu, odazvalo 30 darovatelja, od kojih je njih 26 moglo dati krv. Uz to svakako vrijedi napomenuti kako su ovom prigodom krv dala i tri nova darovatelji što svakako zaslužuje pohvalu i predstavlja hvale vrijedan i humani čin, koji pomaže u spašavanju ljudskih života. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA