05. kolovoza 2022.

5. kolovoza - Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Uz proslavu i obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27.obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Oluja“ na biogradskom je Gradskom groblju položen vijenac i zapaljene svijeće.

Vijenac su kao i drugim sličnim situacijama položili predstavnici grada Biograda na čelu s gradonačelnikom Ivanom Knezom, predsjednicom Gradskog vijeća Ivanom Stamičar, te vijećnicima i predstavnicima gradskih udruga.

Valja istaknuti kako su ovom svečanom činu danas su nazočili članovi Udruge dragovoljaca MUP-a i ZNG-a 90-91 Biograd na Moru.

Podsjetimo da je „Oluja“ bez sumnje naša velika tekovina i treba kazati kako je u toj Vojno-redarstvenoj operaciji oslobođeno 11.000 četvornih kilometara okupiranog područja u Sjevernoj Dalmaciji, Lici, Banovini i Kordunu.

Stoga se ovaj dan, dan pobjede i u našem gradu prigodno obilježio, a na Gradskom groblju kod središnjeg križa položen je vijenac te zapaljene svijeće za sve poginule, te na taj način uz molitvu i minutu šutnje odana počast svim poginulim. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA