29. srpnja 2022.

Zanimljiva županijska suradnja, tijekom turističke sezone u gradu Biogradu

Promocija proizvoda iz kontinentalnog djela naše zemlje, na moru, tijekom turističke sezone, tako bi se mogla nazvati suradnja koja je ovoga ljeta uspostavljena na razini hrvatskih županija.

Tako su se u sklopu te suradnje Biograđanima i gostima grada, turistima, ovih dana predstavili OPG-ovi s područja karlovačke županije s njihovim domaćim proizvodima. U vremenu od 25. do 31. srpnja u Centralnom gradskom parku u prigodnim kućicama mogu se naći, kušati, ali i kupiti zdravi ekološki proizvodi poznatih i priznatih OPG-ova s područja karlovačke županije.

Među njima OPG- Damir Kovačević, koji nudi med i pčelinje proizvode, OPG-Sirana, obitelji Turkalj, koja nudi više vrsta vrhunskih sireva iz vlastite proizvodnje, a potom OPG-Tomislav Jovković koji nudi također med i proizvode na bazi meda, te Matičnjak s proizvodima od danas popularne konoplje i drugog bilja koji pomažu kod različitih poteškoća u zdravlju ljudi, a tu je i također popularna aronija i njezini sokovi koju danas također svi rado koriste.

„Vrijedni su to ekološki i zdravi domaći proizvodi, koje vrijedna obiteljska gospodarstva naše županije, promoviraju u vašem gradu“, kazala nam je Martina Furdek Hajdin, županica karlovačke županije koja ih je ovom prilikom posjetila na prodajnom mjestu u parku grada Biograda.

Prije toga županica Hajdin sa suradnicima Ivanom Basarac iz gradskog protokola, te direktorom Turističke zajednice grada Karlovca Željkom Fanjak, sastala sa gradonačelnikom grada Biograda Ivanom Knez i direktoricom Turističke zajednice Nives Jeličić.

Uz prigodnu zakusku za goste, bilo je tom prilikom riječi o razmijeni iskustava, te mogućoj daljoj suradnji za što su svi pokazali određeno zanimanje. A već ova aktivnost dobra je prilika za bolje uzajamnu suradnju i zahvaljujemo gradu Biogradu i Turističkoj zajednici grada na ukazanoj mogućnosti, koja našim OPG-ovima puno znači, a koliko su to dobri zdravi i kvalitetni proizvodi uvjerite se sami, zaključila je županica Furdek Hajdin. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA