27. srpnja 2022.

Špica sezone u gradu Biogradu

Ovo je bez sumnje špica sezone, slažu se svi, koji prate turistička kretanja ovoga ljeta u gradu Biogradu.

Potvrđuje to i trenutna brojka od 13.200 gostiju koja se prema sustavu e-visitor bilježi u našem gradu na današnji dan. Kako doznajemo u Turističkoj zajednici grada Biograda, uz goste koji popunjavaju smještajne kapacitete u biogradskim hotelima, kampovima i privatnom smještaju znatan je broj i nautičara koji popunjavaju naše lučice.

Uz činjenicu da je naš grad poznat kao „srce Jadrana“, jednako je tako i njegov akvatorij nadaleko je poznat kao vrhunska nautička destinacija. Ove brojke samo pokazuju da se turizam na ovo područje ponovo vraća i to na velika vrata. Plaže su kako to mnogi kažu „pune kao šipak“ što je najčešće mjerilo dobre posjećenosti nekog mjesta, no nikako ne treba zanemariti i druge pokazatelje kao što su primjerice gastro ponuda, prigodni izleti u bližu i dalju okolicu, te dakako kulturno zabavne priredbe. A ove potonje u našem su gradu doista raznovrsne, ima ih na svakom koraku i to uglavnom na otvorenom prostoru, što je za ove vruće ljetne dane doista svima dobro došlo.

Turistička zajednica organizirala je različite programe u srpnju, a slično će se nastaviti i u kolovozu ako je suditi po rasporedu. Jer biti će tu u nastavku ljeta i brojnih igara za djecu i odrasle, kazališnih predstava i koncerata, klapske pjesme, izložbi u Zavičajnom muzeju, a tu je i jedna od najvećih biogradskih fešti „Biogradska noć“ koja se već tradicionalno obilježava 4. kolovoza. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA