10. svibnja 2022.

Nastupom najmlađih otvorena Ljetna pozornica u gradu Biogradu

Nastupom najmlađih Biograđana, polaznika dječjeg vrtića, otvorena je ljetna pozornica i ljetno kino u gradu Biogradu.

Nakon dužeg vremena i zastoja u realizaciji projekta konačno smo dočekali i taj dan da se svečano proglasi otvorenje ovog za grad i turizam iznimno vrijednog objekta. Da se podsjetimo radi se o projektu u čiju rekonstrukciju je uloženo preko šest milijun kuna, a koja obuhvaća radove koji su promijenili izgled starog ljetnog kina iz temelja.

U prvom redu tu je veliki ekran s nadstrešnicom, te 600 sjedećih mjesta, a od kojih su tri prilagođena za invalidne osobe. Sama pozornica je površine 250 četvornih metara te kao takva pogodna za najrazličitije programe uživo, priredbe, kazališne predstave, koncerte i sl.
Za sve to osigurani su adekvatni uvjeti kao primjerice tri ulaza, dvije garderobe (za izvođače), sanitarne prostorije, a na tom prostoru zaživjeti će uskoro i jedan kafić. Kompletna obnova ovog starog biogradskog zdanja vrijedna je 6,1 milijun kuna, a sredstva su osigurana iz gradskog proračuna, dok je projektna dokumentacija sufinancirana sredstvima Ministarstva turizma.

Svakako valja kazati kako će ovakav objekt obogatiti turističku ponudu u gradu, a posebno zadovoljstvo pružiti filmofilima, jer u vrućim ljetnim danima kino na otvorenom prostoru u borovoj šumi uz samo more gdje je lokacija ovog ljetnog kina, svakako pruža dodatno zadovoljstvo i poseban "gušt".

No, samo otvorenje koje je pripalo najmlađima, polaznicima dječjeg vrtića bila je prava velika fešta malih Biograđana. Nije potrebno posebno napominjati da su gotovo sve sjedalice novog kina bile su popunjene posjetiteljima, roditeljima mališana i građanima grada koji su došli pogledati i dječju priredbu i sam novi prostor ljetnog kina.

Što reći, bilo je veselo razigrano, edukativno i humano kao što i priliči najmlađima i njihovoj edukaciji koju uče u svojim vrtićkim skupinama. Ovu priredbu po lijepom i sunčanom vremenu, vodila je spikerica BnM radija Jelena Sučić, a uz tehničku podršku studija „Mada“ Biograd. Predstavljajući goste i sudionike programa Jelena je predstavila i gošću iz Šibenika spisateljicu Martinu Markov, a koja je i otvorila ovu priredbu, točnije pozornicu na kojoj se priredba održava.

Autorica "Zelenih priča" pozdravila je sve nazočne, djecu i posjetitelje te istom prilikom predstavila slikovnicu "Dnevnik galeba Marka". Lutak galeb Marko predstavljen je kroz priču ljepote parka prirode "Vransko jezero", a o tim ljepotama i mogućnostima da posjete park prirode djeci je nešto kazao i ravnatelj parka Danijel Katičin.
U veselim nastupima razigranih mališana svih vrtićkih skupina na novoj ljetnoj pozornici moglo se čuti i vidjeti još puno toga, priča, pjesme i plesa…. Uz neizostavne priče o prijateljstvu koje uvijek zaslužuju posebnu pažnju našla se ti i jedna vrlo gladna gusjenica, zatim pjesmice poput "Lttlewhite Buny" abeceda, proljetno kolo i mnoge druge. Dramska skupina izvela je "Princ se ženi" u izvrsno prerađenom tekstu iz bajki, pa neka završimo tekstom iz ove priče "Ajme meni, ajme meni, hoće ćaća da me ženi"….J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA