13. svibnja 2022.

Ususret Danu obitelji

Međunarodni dan obitelji 15. svibnja i ove se godine prigodno obilježava u Gradu Biogradu. Poznato je naime da su ovaj dan UN proglasili za Dan obitelji još 1994. godine, te se on od tada obilježava diljem svijeta.
Svjesni važnosti i uloge obitelji, njene nezamjenjivosti za odrastanje svakog djeteta, izgradnju međuljudskih odnosa i razvoja društva u cjelini, i to bez obzira na vrijeme i okolnosti, oblike obitelji i običaje pojedine društvene zajednice bilo gdje u svijetu.
Ove godine Međunarodni dan obitelji usredotočuje se na utjecaj novih tehnologija, demografskih promjena, brzu urbanizaciju i migrantske trendove, te klimatske promjene. Teme su to o kojima se govori i piše ali i uči, posebno među mlađim naraštajima. Stoga ne čudi što se i u našoj sredini tim temama posvećuje posebna pažnja, a obitelj kao centralna figura, tema je brojnih radionica u dječjem vrtiću „Biograd“.
Jedna od tih je i radionica za djecu i roditelje, posvećena obitelji, a pokazala se kao edukativno i prije svega iznimno zanimljivo druženje roditelja i djece. Kroz rad radionice koju je osmislila i realizirala Višnja Milačić Žurić, pedagoginja biogradskog dječjeg vrtića, mališani i njihovi roditelji proveli su bez sumnje ugodno vrijeme jer kroz igru i zajedništvo uz mališane, u djetinjstvo su se nakratko vratili i njihovi roditelji.
Dok su djeca izrađivala neke igrice od pedagoški neoblikovanog materijala dakako uz pomoć odgojiteljica, mame i tate su imale i drugih zadataka koje baš i nije bilo najlakše riješiti. Sve u svemu poučno, veselo i razdragano kako je i vidljivo na fotografijama koje su nam ustupili. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA