16. svibnja 2022.

25. Smotra puhačkih orkestara Sjeverne i Srednje Dalmacije u Biogradu

Grad Biograd bio je u subotu domaćin glazbenicima i ljubiteljima puhačke glazbe iz gradova sjeverne i srednje Dalmacije, koji su u našem gradu obilježili svoju 25. smotru puhačkih orkestara.
Domaćini ove smotre bili su domaći glazbenici, Gradska Glazba grada Biograda, a gosti puhači iz Vodica, Skradina, Drniša, Šibenika, Pirovca, Stankovaca, Primoštena, Paga, Tisnog, Trogira i Zadra.
Velika je to skupina glazbenika koji su po lijepom i sunčanom vremenu bili gosti u našem gradu, te svojom pojavom i dakako nastupima donijela dodatnu živost i ljepotu u naš grad. Njihovom kraćem nastupu ispred zgrade Gradske uprave, pridružile su se i biogradske mažoretkinje te svojim osebujnim nastupom doprinijele da ugođaj ovog događanja u gradu bude potpun. Nakon predstavljanja na samoj rivi puhački orkestri uputili su se na nedavno otvorenu Ljetnu pozornicu.
Nije potrebno posebno naglašavati kako je nova i suvremeno opremljena pozornica u staroj borovoj šumi pravo mjesto za održavanje takvih i sličnih priredbi. Sjedalice na ovom novom prostoru bile se gotovo posve popunjene, a što znači da su žitelji grada Biograda željni glazbe i glazbenih događanja ali i kino predstava koje će zaigrati na istom mjestu. Zadovoljni dočekom u gradu i kolegama iz biogradske Gradske glazbe, koji su im se „našli pri ruci“ u svakoj prilici, gosti su zahvalili i organizatorima ove smotre i kapelniku Tončiju Jeličiću, a potom i gradonačelniku Ivanu Knezu, direktorici Turističke zajednice Nives Jeličić, profesoru glazbe Jordanku Milošu te svima koji su pomogli da se ovo obilježavanje održi u gradu Biogradu, ali dakako i publici koja je došla na ovaj koncert lijepih nota koji je valjalo ne vidjeti, već čuti.
Nakon što su domaći glazbenici odsvirali Lijepu našu, uslijedile su glazbene poslastice domaće i strane više i manje poznate široj publici, no svakako u vrsnim izvedbama, gostiju i domaćih, jer smotra je to pravih glazbenika, glazbenika koji istinski vole glazbu, što je tako očito i iščitava se u njihovim nastupima. J.F.

 

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA