18. svibnja 2022.

Godina dana u novom prostoru biogradske Gradske knjižnice

Prošla je godina dana od otvaranja nove knjižnice grada Biograda. Bila je to prilika, da se taj mali jubilej obilježi, a vjerni čitatelji nagrade za svoju odanost. Koliko je značila i što je sve omogućila nije potrebno posebno napominjati.

U novom i suvremenom prostoru zaživjelo je niz najrazličitijih aktivnosti te je kao takva postala stjecište jednog kulturnog, literarnog života za sve uzraste i sve posjetitelje grada Biograda ali i susjednih mjesta. Najbolje to potvrđuju podaci koji su vidljivi na panou Jeste li znali? Naša prva godina u brojevima. Da ti podaci najbolje govore o rezultatima, s kojima smo u potpunosti zadovoljni, kazala nam je Tihana Jurišić ravnateljica gradske knjižnice. Činjenica da je bilo i vrijeme korone, te da nismo uspjeli baš sve planirano realizirati, ipak sa ostvarenim možemo biti u potpunosti zadovoljni.

Ako pogledate ove brojke na našem panou uvidjet će te naše rezultate, a moram naglasiti da nam je posebno važna podrška i zadovoljstvo naših korisnika. Stoga smo i iskoristili priliku da ovu našu prvu godišnjicu rada u novom prostoru obilježimo jednim prigodnim druženjem na koje smo pozvali sve članove, korisnike naših usluga i posjetitelje, jer oni to zaslužuju.

Ovom prilikom svakako moram istaknuti da je rad u novom prostoru potaknuo i naše knjižničare koji su inače puni volje, ideja, entuzijazma, da se još više angažiraju te da svi zajedno realiziramo programe koji će i nadalje biti bogati i raznovrsni, zaključila je ravnateljica Jurišić.

Na ovom okupljanju ispred zgrade Gradske knjižnice, okupio se znatan broj posjetitelja, od onih najmlađih koji se česti gosti na dječjim radionicama, pa do starijih konzumenta lijepe književnosti i drugih knjižnih žanrova.

Među uzvanicima našle su se Ivana Stamičar, predsjednica biogradskog Gradskog vijeća, ugledna zagrebačka glazbenica violončelistica Snježana Rucner, ali i domaće spisateljske snage Marica Tolić, te pjesnikinja Jasenka Medvedec i drugi literati i ljubitelji pisane riječi.

U ugodnom druženju na terasi ispred Gradske knjižnice uz glazbu i zakusku posjetiteljima se zahvalila ravnateljica Jurišić uz obećanje da se sada nakon korone otvaraju i dodatne mogućnosti za još veći iskorak u realiziranju programa u ovom doista lijepom suvremenom prostoru. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA