22. svibnja 2022.

Još jedan uspješan nastup biogradskih mažoretkinja

Još jedan od uspješnih nastupa biogradskih mažoretkinja rezultirao je priznanjem i medaljama, a zabilježile su ga proteklih dana na državnom prvenstvu održanom u Klinča Selu.

Nastupile su kadetkinje i seniorke, a zasigurno smo bili najmanji grad Hrvatske koji je sudjelovao na ovogodišnjem državnom prvenstvu kazala je predsjednica biogradskih mažoretkinja Nives Jeličić. Tim prije svakako raduje i priznanje za najveći timski doprinos razvoju mažoret- plesa u 2022., koji dodjeljuje Hrvatski mažoret Savez.

Uz nastup kadetkinja i spomenuto priznanje posebno moramo istaknuti nastup naših seniorki u solo nastupima gdje je Iva Erlić osvojila brončanu medalju, a u duo kategoriji Leticija Živić i Julia Šarić srebrnu medalju. Srebro i bronca veliki su uspjeh za nas jer gotovo tri godine ova seniorska formacija nije zajedno nastupala. Nakon malog osipanja koje je u tim godinama normalno što zbog škole, što zbog korone, okupili smo ih ponovo, nekako na brzinu i što reći, više smo nego zadovoljni rezultatima.

Uspješne mažoretkinje zajedno s njihovom trenericom Ivom Čotrić te predsjednicom mažoretkinja Nives Jeličić, primio je i biogradski gradonačelnik Ivan Knez. U prostorijama Gradske vijećnice uz čestitke te bukete cvijeća i bombonjere, razgovaralo se, družilo…Gradonačelnik kao i ranijih godina pri takvim susretima, pohvalio je vrijedan rad i trud, ali dakako i talent te brojna dosadašnja priznanja koje se mažoretkinje osvajale, a na taj način promovirale i grad iz koga dolaze, što je i najbolja turistička preporuka za nas, kazao je.

Uz zahvalu Gradu što nas podržava i podupire i dalje ćemo se angažirati na daljem usavršavanju kazala je i mlada trenerica Iva Čotrić, te istaknula da su nagrade i priznanja bez sumnje rezultat rada i svakodnevnih treninga ali dakako i talenta, te velike volje, želje, kao i odricanja ovih mladih djevojaka, koje su doista požrtvovne, te je svaka nagrada i priznanje višestruko zaslužena.

Valja još naglasiti da se formacija što se tiče bodova već plasirala za europsko prvenstvo, a koje se na jesen održava u Zadru. J.F.

 

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA