Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd održava 9. radionicu razvoja turističkih proizvoda pod nazivom Jedrenje (u svim oblicima – sportsko, amatersko, tradicijsko – latinska idra)

Objavljeno: Utorak, 27. travnja 2021. 07:53

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero i Lacko Outdoor, obrt za usluge i savjetovanje, pozivaju Vas na sudjelovanje na radionici iz ciklusa radionica razvoja turističkih proizvoda u sklopu projekta „Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd“.
1. Radionica Jedrenje (u svim oblicima – sportsko, amatersko, tradicijsko – latinska idra)
održat će se 29-30. travnja 2021. u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Biograd, Bukovačka 23, Biograd na Moru.
Radionica je namijenjena svim zainteresiranima za aktivno sudjelovanje u razvoju i ponudi proizvoda iz područja predmetnog oblika turizma.  
Radionica će trajati dva dana, a vodit će je Daniel Lacko koji ima dugogodišnje iskustvo u razvoju turističkih sadržaja i ponude na destinacijama, organizaciji i osmišljavanju turističkih, sportskih i promotivnih događaja te u medijima i PR-u. Lacko je više godina bio predsjednik Zajednice pustolovnog turizma pri HGK.  
U pripremi i provedbi radionice kao stručnjak za temu predmetnog oblika turizma sudjelovat će Saša Fegić, dugogodišnji jedriličar, skiper, bloger, urednik portala o jedrenju i autor jedinstvenog projekta restauracije znamenite jedrilice „HIR 3“ s kojom je u dvogodišnjem jedrenju kao prvi pod hrvatskom zastavom oplovio svijet takozvanom južnom rutom. Primljen je u prestižni klub moreplovaca International Association of Cape Horners, te je član i dobitnik nagrade „za najambiciozniju i najmukotrpniju kvalifikacijsku plovidbu“ Ocean Cruising Cluba.

Plan radionice:
Prvi dan (29.04.) 09.30 - 15.30
- uvod i definiranje pojmova
- interaktivna rasprava o određivanju značajnih i karakterističnih fenomena iz područja predmetnog turizma na području ciljanog područja
- prikupljanje ideja za razvoj turističkih proizvoda predmetnog oblika turizma

Drugi dan (30.04.) 09.30 – 15.30
- odabir najboljih ideja za razradu turističkih proizvoda
- detaljna razrada barem jednog proizvoda

Ističemo kako će se u razdoblju od ožujka do lipnja održati ukupno trinaest dvodnevnih radionica u sklopu projekta „Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd“ oznake KK.06.1.2.01.0019.
Provoditelj projekta je JU PP Vransko jezero, a kojoj je partner Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split. Cilj ovih radionica je oblikovati specijalizirane turističke proizvode ključnih oblika posebnog turizma, a temeljene na krajobraznim, prirodnim, kulturno-povijesnim i drugim specifičnostima područja koja čine obuhvat ovog projekta (Zadarska, Šibensko-kninska i Ličko-senjska županija). Proizvodi bi trebali stvoriti dodatnu vrijednost destinacije, privući nove, ali i osigurati povratak individualnih, obiteljskih i grupnih posjetitelja koji su jednom ili više puta već posjetili destinaciju, ali sada kroz prostorno i vremenski veću disperziju posjećivanja, uključivo i kroz sva razdoblja u godini, a kako bi se dodatno obogatila turistička ponuda i prevladala izražena sezonalnost.  
Provoditelji projekta su odredili oblike turizma koji su od posebnog interesa i predstavljaju prioritet kod razvoja funkcionalnih turističkih proizvoda turizma posebnih interesa. U nastavku je raspored radionica kao i popis stručnjaka za pojedini oblik turizma:

R.br. Naziv radionice Datum Stručni voditelj
1. Kulturni i kreativni turizam (vezan uz materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu, foto, video, likovne, književne, filmske umjetnosti, costume- plays, storytelling, multimedija, stari zanati i vještine) 04-05.03. Vida Ungar
2. Ruralni turizam, agroturizam i višenamjenska ruralna gospodarstva, obilazak eko-proizvođača i imanja, poljoprivreda podržana lokalnom zajednicom 11-12.03. Lidija Miščin
3. Hodanje, trekking, planinarenje i penjanje na stijeni 18-19.03. Daniel Lacko
4. Podvodni turizam (ronjenje u svim oblicima, podmornice, polupodmornice, podvodni dronovi) 24-25.03. Marko Meštrov
5. Prirodni turizam (istraživanje i promatranje biljnih vrsta, ptica, divljih životinja) 31.03.-01.04. Milena Šijan
6. Cikloturizam u svim oblicima 08-09.04. Lidija Miščin
7. Gurmanski, gastro-eno i drugi turizam visoke vrijednosti 15-16.04. Magdalena Senjković
8. Transformativni i društveno-korisni turizam (volonterski, socijalni, regenerativni, itd.) 22-23.04. Irena Ateljević
9. Jedrenje (u svim oblicima - sportsko, amatersko, tradicijsko jedrenje – latinska idra) 29-30.04. Saša Fegić
10. Obrazovni turizam (škole u prirodi, team-building, radionice, tečajevi, retreat programi, istraživački turizam/nastavne baze)

06-07.05.

Čedo Josipović

11.

Veslanje (kanuing, kajaking, rafting, sportsko

veslanje, tradicijsko veslanje)

13-14.05. Daniel Lacko
12. Sportski slatkovodni ribolov 20-21.05. Luka Mrvičić
13. Digitalni nomadski i poslovni turizam 27-28.05. Tanja Polegubić

Ukoliko će se iz bilo kojeg razloga raspored radionica mijenjati, pravovremeno ćemo Vas izvijestiti.

Nadamo se da Vam je projekt provedbe radionica razvoja turističkih proizvoda zanimljiv i pozivamo Vas da sudjelujete u svim radionicama koje ćete prepoznati bitnim i potrebnim za vaš posao i osobni razvoj.
Sudjelovanje na radionici je za sve sudionike besplatno. U sklopu radionice osiguran je i ručak za sudionike.
Molimo Vas da nam svoje sudjelovanje potvrdite prijavom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na kontakt broj 099 596 8461 – Kristian, najkasnije do srijede 28. travnja 2021. radi organizacije radionice i cateringa.
Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na gore navedenu e-mail adresu ili kontakt broj.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA