Duž šetnice uz biogradske gradske plaže

Objavljeno: Ponedjeljak, 12. srpnja 2021. 10:09
Ocijeni
(0 glasova)

Početak mjeseca srpnja uvijek je označavao punu turističku sezonu i skori početak one takozvane „špice“ u gradu Biogradu, a kakvu priželjkujemo i ove godine.
Naravno nakon pandemije ništa više nije isto pa tako ni turizam, ni uvjeti pod kojima se on ove sezone odvija. No, uz sve preporuke epidemioloških službi, sve se nekako uskladilo i iz dana u dan sve je više turista u našem gradu.
Trenutna brojka od preko pet tisuća dobar je znak za ovaj period, a stižu i dobre najave za čitav srpanj i kolovoz. Grad  i turistički djelatnici grada, hotelijeri, restorani, kafići ali i obrtnici OPG-ovi, s ovog područja i šire nadaju se koliko toliko dobroj sezoni, a za nju su se itekako dobro pripremili.
Ponude za brojne goste uz biogradsku plažu uvijek su bile zanimljive pa je tako i ove godine, jer od gradske plaže Dražica pa sve do plaže Soline, duž šetnice kao i ranijih sezona brojni su štandovi s raznim  ponudama.
To su uglavnom hrana, piće, suveniri, ali i praktične uslužne djelatnosti poput masaže i sličnih prikladnih za ovaj „plažni“ ambijent. Iznajmljivanje plovnih artikala za igre i uživanje na vodi, također se dobro plasiraju, a narednih dana nadaju se iznajmljivači biti će i bolje. Jednako tako, kao i do sada sladoled pizza, kuhani kukuruz, šareni bomboni, voće, igračke, ljetna darovna ponuda, suveniri, kamen i lavanda, prevladavaju na mnogim štandovima biogradske šetnice.
Hoće li u konačnici biti isplativ trud brojnih ponuđača, teško je reći, tek, već i pojavljivanje ovo je nakon prošlogodišnjeg lockdawna, nekakva nada, ne samo u bolje turističke rezultate već i povratak na staro normalno, točnije život na kakav smo navikli.  J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA