Fotogalerije

Blagdan Uskrs koji je iza nas, obilježilo je promjenjivo vrijeme, no i unatoč tomu u  gradu Biogradu osjetila se posebna živost, koja je dakako i  stvorila poseban ugođaj. Iako je na sam blagdan Uskrs osvanuo prilično hladan dan, na uskrsni ponedjeljak međutim bilo izuzetno lijepo, sunčano i ugodno toplo. Bio je to poziv za goste, domaće žitelje, kao i žitelje susjednih mjesta da izađu na biogradsku rivu i druže se, pa makar i uz stroge epidemiološke mjere ipak ispijaju piće u obližnjim kafićima na otvorenom kakao to mjere i propisuju.
Najveća biogradska hotelska kuća  „Ilirija“ otvorila je za ovu prigodu jedan od svojih najvećih hotela, hotel „Iliriju“, a za ovogodišnji blagdan Uskrs ugostila 80-ak gostiju. Gosti su to većim dijelom iz Hrvatske, Slovenije, te nekolicina iz drugih susjednih zemalja. Hoće li i kada doći do bolje posjećenosti ovisi o pandemiji kao i u drugim hrvatskim gradovima duž Jadrana. No, Grad Biograd i gradske vlasti učinili su sve što je u njegovoj moći da se održi normalan život, a za blagdan i dobra atmosfera. Stoga je i ovaj blagdan dočekan ukrašen prigodnim ukrasima, velikim pisanicama, zečićima, koji još uvijek krase naš grad a koji su gostima i šetačima, a posebno mališanima bili pravi uskrsni ugođaj. J.F.

Objavljeno: Utorak, 06 travnja 2021 11:49
Objavljeno: Srijeda, 24 ožujka 2021 14:49

I Kratko ali snažno nevrijeme, pogodilo je i naš grad. Biogradska riva doslovno je plivala, jer se more prelilo, a žestoko jugo i bujica rušili su i plavili sve pred sobom. Nekima od naših sugrađana nanijelo je i znatnije štete, dok je za većinu to značilo više posla, čišćenja  prikupljanja razbacanog i oštećenog namještaja s terasa na rivi.
I dok su najviše stradale brodice u lučicama, a posebno one privezane uz rivu, na samom Poluotoku već prepoznatljiva slika poplavljenog većeg djela u staroj gradskoj jezgri. Na cesti koja je bila pod morem, vidjeli su se poplavljeni dijelovi namještaja, pitari s cvijećem, stolice, pa i poneka bicikl, koji je bujica ponijela sa sobom.
Preplavljen je bio i nogostup te brojnim prolaznicima i gostima nije preostalo ništa drugo već da bosi potrče što ih brže noge nose u bilo kakav zaklon do smirivanja vremena. Kroz nekoliko fotografija zabilježili smo i to ljetno događanje u našem gradu. J.F.

Objavljeno: Nedjelja, 04 kolovoza 2019 00:37

Gastro Biograd 2018. od 22. do 24. lipnja.

Objavljeno: Nedjelja, 24 lipnja 2018 00:30
Objavljeno: Subota, 23 prosinca 2017 13:03

City Games 2017 međunarodno finale - rezultati

1. SLOVENIJA, Maribor – 25 bodova
2. HRVATSKA, Ploče – 24 bodova
3. MAKEDONIJA, Skopje – 19 bodova
4. CRNA GORA, Herceg Novi – 10 bodova

Objavljeno: Ponedjeljak, 28 kolovoza 2017 13:49

Da je "Biogradska noć" jedna od najvećih ljetnih kulturno zabavnih priredbi u gradu Biogradu nije potrebno posebno napominjati. Njezina prepoznatljivost je u velikoj i raznovrsnoj ponudi najrazličitijih sadržaja od onih gastronomski do kulturno zabavnih, a kakve su organizatori Turistička zajednica i Grad Biograd ponudili i ove godine. Sve to dakako u dobro organiziranoj suradnji s turističkim tvrtkama, restoranima, obrtima i udrugama. No njezinu raznoliku ponudu upotpunjuju i gostujući ponuđači hrane, pića, rukotvorina iz različitih dijelova Hrvatske koji su već niz godina njezin sastavni dio i to u sklopu projekta "spojimo zeleno i plavo".

Objavljeno: Nedjelja, 06 kolovoza 2017 13:12

"Velikim gromoglasnim pljeskom pozdravite naš grad domaćin Biograd na Moru, njegovog gradonačelnika i žitelje koji u nas tako lijepo prihvatili u svom gradu", pozvao je Zrinko Čustonja predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza okupljene studente sudionike ovog velikog sportskog događanja.
Naime, preko 1.000 studenata iz 17 hrvatskih učilišta i veleučilišta sudjeluje u ovom finalnom natjecanju u deset sportova, te ne čudi što ovo natjecanje mnogi nazivaju "Hrvatskom Univerzijadom". No, uz natjecanja i bez obzira na sportske rezultate svakako iskoristite priliku i za zabavu, druženja i ponesite s ovog događanja lijepe uspomene, kazao je Čustonja. Posebno nam je drago što smo imali priliku ugostiti ovaj studentski događaj, skup mladosti, talenata i sportskog duha, te vam svima želimo ugodan boravak u gradu Biogradu, kazao je Marijan Stopfer dogradonačelnik grada Biograda, te igre proglasio otvorenim. Uslijedio je prigodni program, a posebnu pozornost studenata i okupljenih posjetitelja u Ribarskoj luci pobudio je Akrobatski plesni ansambl iz Splita sa svojim zanimljivim točkama. Danas, 19. svibnja su u tijeku natjecanja po skupinama, a u večernjim satima slijedi zabavni program uz ribarsku feštu. J.F.

Objavljeno: Petak, 19 svibnja 2017 09:59

MEĐUNARODNI ZNANSTVENI SKUP FENOMENGLAGOLJICE u Biogradu na Moru i Zadru 12. i 13. svibnja 2017. godine organiziran od strane GRADA BIOGRADA NA MORU I SVEUČILIŠTA U ZADRU UZ SUORGANIZACIJU: HRVATSKE AKADEMIJE ZNANOSTI I UMJETNOSTI, STAROSLAVENSKOG INSTITUTA IZ ZAGREBA, ZADARSKE NADBISKUPIJE, ZADARSKE ŽUPANIJE, OGRANKA MATICE HRVATSKE U ZADRU.

Objavljeno: Srijeda, 17 svibnja 2017 14:33
Stranica 1 od 3

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA