Fotogalerije

Početak mjeseca srpnja uvijek je označavao punu turističku sezonu i skori početak one takozvane „špice“ u gradu Biogradu, a kakvu priželjkujemo i ove godine.
Naravno nakon pandemije ništa više nije isto pa tako ni turizam, ni uvjeti pod kojima se on ove sezone odvija. No, uz sve preporuke epidemioloških službi, sve se nekako uskladilo i iz dana u dan sve je više turista u našem gradu.
Trenutna brojka od preko pet tisuća dobar je znak za ovaj period, a stižu i dobre najave za čitav srpanj i kolovoz. Grad  i turistički djelatnici grada, hotelijeri, restorani, kafići ali i obrtnici OPG-ovi, s ovog područja i šire nadaju se koliko toliko dobroj sezoni, a za nju su se itekako dobro pripremili.
Ponude za brojne goste uz biogradsku plažu uvijek su bile zanimljive pa je tako i ove godine, jer od gradske plaže Dražica pa sve do plaže Soline, duž šetnice kao i ranijih sezona brojni su štandovi s raznim  ponudama.
To su uglavnom hrana, piće, suveniri, ali i praktične uslužne djelatnosti poput masaže i sličnih prikladnih za ovaj „plažni“ ambijent. Iznajmljivanje plovnih artikala za igre i uživanje na vodi, također se dobro plasiraju, a narednih dana nadaju se iznajmljivači biti će i bolje. Jednako tako, kao i do sada sladoled pizza, kuhani kukuruz, šareni bomboni, voće, igračke, ljetna darovna ponuda, suveniri, kamen i lavanda, prevladavaju na mnogim štandovima biogradske šetnice.
Hoće li u konačnici biti isplativ trud brojnih ponuđača, teško je reći, tek, već i pojavljivanje ovo je nakon prošlogodišnjeg lockdawna, nekakva nada, ne samo u bolje turističke rezultate već i povratak na staro normalno, točnije život na kakav smo navikli.  J.F.

Objavljeno: Ponedjeljak, 12 srpnja 2021 10:09

Blagdan Uskrs koji je iza nas, obilježilo je promjenjivo vrijeme, no i unatoč tomu u  gradu Biogradu osjetila se posebna živost, koja je dakako i  stvorila poseban ugođaj. Iako je na sam blagdan Uskrs osvanuo prilično hladan dan, na uskrsni ponedjeljak međutim bilo izuzetno lijepo, sunčano i ugodno toplo. Bio je to poziv za goste, domaće žitelje, kao i žitelje susjednih mjesta da izađu na biogradsku rivu i druže se, pa makar i uz stroge epidemiološke mjere ipak ispijaju piće u obližnjim kafićima na otvorenom kakao to mjere i propisuju.
Najveća biogradska hotelska kuća  „Ilirija“ otvorila je za ovu prigodu jedan od svojih najvećih hotela, hotel „Iliriju“, a za ovogodišnji blagdan Uskrs ugostila 80-ak gostiju. Gosti su to većim dijelom iz Hrvatske, Slovenije, te nekolicina iz drugih susjednih zemalja. Hoće li i kada doći do bolje posjećenosti ovisi o pandemiji kao i u drugim hrvatskim gradovima duž Jadrana. No, Grad Biograd i gradske vlasti učinili su sve što je u njegovoj moći da se održi normalan život, a za blagdan i dobra atmosfera. Stoga je i ovaj blagdan dočekan ukrašen prigodnim ukrasima, velikim pisanicama, zečićima, koji još uvijek krase naš grad a koji su gostima i šetačima, a posebno mališanima bili pravi uskrsni ugođaj. J.F.

Objavljeno: Utorak, 06 travnja 2021 11:49
Objavljeno: Srijeda, 24 ožujka 2021 14:49

I Kratko ali snažno nevrijeme, pogodilo je i naš grad. Biogradska riva doslovno je plivala, jer se more prelilo, a žestoko jugo i bujica rušili su i plavili sve pred sobom. Nekima od naših sugrađana nanijelo je i znatnije štete, dok je za većinu to značilo više posla, čišćenja  prikupljanja razbacanog i oštećenog namještaja s terasa na rivi.
I dok su najviše stradale brodice u lučicama, a posebno one privezane uz rivu, na samom Poluotoku već prepoznatljiva slika poplavljenog većeg djela u staroj gradskoj jezgri. Na cesti koja je bila pod morem, vidjeli su se poplavljeni dijelovi namještaja, pitari s cvijećem, stolice, pa i poneka bicikl, koji je bujica ponijela sa sobom.
Preplavljen je bio i nogostup te brojnim prolaznicima i gostima nije preostalo ništa drugo već da bosi potrče što ih brže noge nose u bilo kakav zaklon do smirivanja vremena. Kroz nekoliko fotografija zabilježili smo i to ljetno događanje u našem gradu. J.F.

Objavljeno: Nedjelja, 04 kolovoza 2019 00:37

Gastro Biograd 2018. od 22. do 24. lipnja.

Objavljeno: Nedjelja, 24 lipnja 2018 00:30
Objavljeno: Subota, 23 prosinca 2017 13:03

City Games 2017 međunarodno finale - rezultati

1. SLOVENIJA, Maribor – 25 bodova
2. HRVATSKA, Ploče – 24 bodova
3. MAKEDONIJA, Skopje – 19 bodova
4. CRNA GORA, Herceg Novi – 10 bodova

Objavljeno: Ponedjeljak, 28 kolovoza 2017 13:49

Da je "Biogradska noć" jedna od najvećih ljetnih kulturno zabavnih priredbi u gradu Biogradu nije potrebno posebno napominjati. Njezina prepoznatljivost je u velikoj i raznovrsnoj ponudi najrazličitijih sadržaja od onih gastronomski do kulturno zabavnih, a kakve su organizatori Turistička zajednica i Grad Biograd ponudili i ove godine. Sve to dakako u dobro organiziranoj suradnji s turističkim tvrtkama, restoranima, obrtima i udrugama. No njezinu raznoliku ponudu upotpunjuju i gostujući ponuđači hrane, pića, rukotvorina iz različitih dijelova Hrvatske koji su već niz godina njezin sastavni dio i to u sklopu projekta "spojimo zeleno i plavo".

Objavljeno: Nedjelja, 06 kolovoza 2017 13:12

"Velikim gromoglasnim pljeskom pozdravite naš grad domaćin Biograd na Moru, njegovog gradonačelnika i žitelje koji u nas tako lijepo prihvatili u svom gradu", pozvao je Zrinko Čustonja predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza okupljene studente sudionike ovog velikog sportskog događanja.
Naime, preko 1.000 studenata iz 17 hrvatskih učilišta i veleučilišta sudjeluje u ovom finalnom natjecanju u deset sportova, te ne čudi što ovo natjecanje mnogi nazivaju "Hrvatskom Univerzijadom". No, uz natjecanja i bez obzira na sportske rezultate svakako iskoristite priliku i za zabavu, druženja i ponesite s ovog događanja lijepe uspomene, kazao je Čustonja. Posebno nam je drago što smo imali priliku ugostiti ovaj studentski događaj, skup mladosti, talenata i sportskog duha, te vam svima želimo ugodan boravak u gradu Biogradu, kazao je Marijan Stopfer dogradonačelnik grada Biograda, te igre proglasio otvorenim. Uslijedio je prigodni program, a posebnu pozornost studenata i okupljenih posjetitelja u Ribarskoj luci pobudio je Akrobatski plesni ansambl iz Splita sa svojim zanimljivim točkama. Danas, 19. svibnja su u tijeku natjecanja po skupinama, a u večernjim satima slijedi zabavni program uz ribarsku feštu. J.F.

Objavljeno: Petak, 19 svibnja 2017 09:59

MEĐUNARODNI ZNANSTVENI SKUP FENOMENGLAGOLJICE u Biogradu na Moru i Zadru 12. i 13. svibnja 2017. godine organiziran od strane GRADA BIOGRADA NA MORU I SVEUČILIŠTA U ZADRU UZ SUORGANIZACIJU: HRVATSKE AKADEMIJE ZNANOSTI I UMJETNOSTI, STAROSLAVENSKOG INSTITUTA IZ ZAGREBA, ZADARSKE NADBISKUPIJE, ZADARSKE ŽUPANIJE, OGRANKA MATICE HRVATSKE U ZADRU.

Objavljeno: Srijeda, 17 svibnja 2017 14:33
Stranica 1 od 3

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA