Državni tajnik Tugomir Majdak u Biogradu

Objavljeno: Utorak, 02. svibnja 2017. 14:29
Ocijeni
(0 glasova)

Radni posjet državnog tajnika Tugomira Majdaka, koji je organizirao Grad Biograd u suradnji sa LAG "Laurom" održan je u prostoru biogradske Gradske vijećnice. Tema skupa bila je "Nova poljoprivredna politika Ministarstva poljoprivrede-prijedlog novih zakona". Uz državnog tajnika skupu je nazočio i Zdravko Tušek ravnatelj Savjetodavne službe, te veliki broj zainteresiranih posjetitelja, točnije vlasnika OPG-ova, zadruga, trgovačkih društava i drugih sa područja Zadarske županije.
Sve nazočne pozdravio je gradonačelnik grada Biograda Ivan Knez, kazavši pri tom kako mu je drago da što je odaziv tako dobar, a potom sve pozvao da nakon radnog djela nazoče i otkrivanju Spomenika mira u Ribarskoj luci, koji je u gradu Biogradu podignut povodom 59. Svjetskog natjecanja u oranju 2012. godine.

Državni tajnik Majdak obratio se nazočnim sudionicima i pozdravio ih u ime ministra Tulušića, te ovom prigodom prezentirao novi prijedlog Zakona o poljoprivrednom zemljištu, a najavio je i Zakon o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u okviru reformi koje Ministarstvo poljoprivrede trenutno radi. Što se tiče same reforme, valja istaknuti da su zacrtana četiri zakona i to Zakon o poljoprivrednom zemljištu, Zakon o OPG-u, Zakon o Hrvatskoj poljoprivrednoj Savjetodavnoj službi, te Zakon o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori, točnije njegov nacrt, a koji već drugi tjedan ide u e-savjetovanje, kazao je on. Sve iznijeto sudionici su pratili s velikim zanimanjem, a nakon temeljite prezentacije, postavljali su niz pitanja, te također iznijeli i niz prijedloga i sugestija.

Nakon duge i zanimljive rasprave o problemima, poteškoćama i ograničenjima ali i novim mogućnostima, državni tajnik Majdak istaknuo je kako je ovaj skup u gradu Biogradu jedan od najkonstruktivnijih od kada je i sam na terenu, te izrazio spremnost na suradnju, a obećao je kako će sve iznijete prijedloge i sugestije koji su danas iznijeti nastojati objediniti i ugraditi u zakone. Potom su se svi sudionici na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Knezom i gostima iz Ministarstva uputili u Ribarsku luku gdje je otkriven „Spomenik mira“ koji je u gradu Biogradu podignut u povodu 59. Svjetskog natjecanja u oranju. Ovo događanje koje je bilo od iznimnog značenja za grad  jer je na njemu sudjelovala 31 zemlja, stoga su na spomeniku i postavljene pločice sa imenima svih sudionica ovog Svjetskog natjecanja u oranju u Biogradu 2012. godine. Ovaj spomenik predstavlja danas isključivo turističku atrakciju, a što svakako nije zanemarivo. J.F

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA