"Slovenski vikend" - još jedna uspješna manifestacija u gradu Biogradu

Objavljeno: Utorak, 02. svibnja 2017. 07:09
Ocijeni
(0 glasova)

Iako organiziran po prvi put ove godine "Slovenski vikend" u gradu Biogradu bio je pun pogodak organizatora. Naime, Grad Biograd i Turistička zajednica grada mogu se bez sumnje pohvaliti s još jednim iznimno uspješnim predsezonskim događanjem.

U dobro osmišljenom sportsko rekreativnom programu sudjelovali su slovenski turisti, koji su i inače najbrojniji u gradu Biogradu, ali i veliki broj onih drugih, domaćih žitelja, te svih željnih sporta i rekreacije ili pak samo boravka na svježem zraku. No i ako je sam početak ovog vikenda koji je trajao od 28.04. do 1. svibnja, obilježilo hladno i kišno vrijeme, zadnja dva dana bila su znatno ugodnija za sve sudionike. Nakon regate Pašmanskim kanalom koja je i otvorila ovaj "Slovenski vikend" uslijedile su i druge sportsko rekreativne aktivnosti, a među kojima je svakako posebno zanimljiva bila trka oko Biograda pod nazivom "Biograd Run" trčalo se biogradskom rivom duž šetnice odnosno park šumom Soline. Trčalo se u tri etape i to 1 km, pet i deset kilometara, kako je kome odgovaralo. Pobjednici su baš svi sudionici utrke, te su slijedom toga svi dobili i medalje. Ništa manje zanimljiva nije bila ni šetnja pod nazivom "Od parka do fun parka". Radi se o atraktivnom zabavnom parku "Mirnovec" čije otvorenje se očekuje za otprilike mesec dana, te će biti u funkciji za Povogodišnju turističku sezonu. Prije polaska na ovu malo dužu šetnju brojni sudionici okupili su se u parku na trgu Hrvatskih velikana gdje su se upisivali za sudjelovanje u šetnji, a istom prilikom dobili i atraktivne majice s logom. Svoj dopribnos ovom programu dali su i djelatnici Crvenog križa, te su svima koji su to željeli mjerili krvni pritisak i šećer u krvi. Ova šetnja obuhvatila je i upoznavanje s gradom Biogradom i njegovim posebnostima, a ponudila i posjet susjednom Svetom Filipu i Jakovu gdje je u tijeku bio "Festival cvijeća" Zadarske županije te koncert Nene Belana.

Za sve vrijeme trajanja ovog iznimno uspješnog slovenskog vikenda na pozornici u Ribarskoj luci nastupali su "The Second Hand Band", ali i slovenska pjevačica Tanja Žagar i "Avantura band". I mada se ovaj program odvijao pod nazivom "Slovenski vikend" on je pokazao i dokazao da je i puno više od toga. Bio je to program sportsko rekreativog i kulturno zabavnog sadržaja koji je u ovom predsezonskom razdoblju postigao svoj cilj, okupio veliki broj domaćih i stranih gostiju, zabavio i zaintrigirao, a što je dakako najbolja promocija grada i njegove turističke orijentacije.J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA