Slovenski vikend u Biogradu na Moru od 28.4. do 1.05. 2017.

Objavljeno: Petak, 28. travnja 2017. 07:57
Ocijeni
(0 glasova)

Kako provesti praznik rada - svakako ako to možete, odmarajući i putujući. A među čestim gostima koji za praznik rada stižu u Hrvatsku su susjedni nam Slovenci. Kako bi im pripremili prigodni praznički program iz Biograda najavljuju Slovenski vikend.
“Ovogodišnji Međunarodni praznik rada nekima će predstavljati produženi vikend, budući da je praznik u ponedjeljak, stoga evo idealne prilike da 1. svibnja dočekate i provedete upravo u Biogradu na Moru. Od 28. travnja do 01. svibnja za vas smo pripremili obilje događanja u obliku aktivnog odmora i zabavnog programa, svatko može pronaći nešto za sebe i za vikend putovanje odabrati upravo Biograd.” - pozivaju iz Biograda sve željne zabave i uživanja da im se pridruže.
Navode i zanimljivi i raznolik program: “Tu je regata Pašmanskim kanalom, utrka ulicama Biograda, šetnja od parka do fun parka "Mirnovec" te rekreativni MTB maraton oko Vranskog jezera. Zabavni program rezerviran je za hrvatski rock sastav "The Second Hand Band" koji je više puta gostovao u Biogradu i baš svaki put oduševili okupljeno te slovensku zvijezdu Tanju Žagar.”

Regata
Kako je Biograd nautičko središte ovog dijela Jadrana, vikend započinje regatom koja će se održati 28. travnja.
“Slovenci su poznati kao pasionirani jedriličari koji redovito dolaze u Biograd i sudjeluju na svim regata. Biograd regata počinje prijavom posada u 09:30 na rivi, u 10:00 je sastanak skipera, a start prvog plova počinje u 10:30, plovi se Pašmanskim kanalom. Start drugog plova je u 14:30, a plovit će se "Ljubavnim kanalom". U 18:00 sati je proglašenje pobjednika, dodjela pehara i večera za sve sudionike. Sve potrebne informacije za one koji su zainteresirani za regatu mogu se pronaći i na službenim stranicama Yacht cluba Biograd. Istu večer, od 20:30 na rivi garantiranu zabavu pružit će nam rock sastav "The Second Hand Band".” - objašnjavaju uvijek domišljati i za zabavu spremni Biograđani.
Dan kasnije - subota, 29. travnja u znaku je onih koji se ipak vode onom - Hvali more, drži se kraja.
“Subotnje jutro najbolje je provesti na rivi, ispijajući kavu, odmarajući nakon burne noći i upijajući zrake sunca te se lagano pripremati za utrku. Posjetitelji će moći iskoristiti ovaj vikend u Biogradu kako bi ovjekovječili svoj posjet fotografijom na rivi gdje će biti postavljen foto punkt s logom Slovenskog vikenda, idealno za podijeliti s prijateljima na društvenim mrežama! Biograd run počinje okupljanje sudionika u 17:00 sati na rivi, start je u 18:00 sati, a sama utrka sastojat će se od tri etape: 1 km, 5 km i 10 km. S obzirom na to kako Slovenski vikend uključuje i obitelji, najkraća etapa idealna je za najmanje, odnosno najmlađe sudionike, etapa od 5 km je za trkače amatere, a najduža etapa je za profesionalce i one najizdržljivije. Ljepota ove utrke je u samoj ruti koja će obuhvaćati samu obalu Biograda, od rive, preko plaža i park šume Soline. Kotizacija za ovu odlično organiziranu utrku se ne naplaćuje, a svaki sudionik će prilikom prijave dobiti majicu s logom. Prilikom proglašenja pobjednika i dodjele pehara, baš svi sudionici dobit će medalje, i za sve će biti organiziran domjenak na rivi gdje će se služiti "Biogradska pašta". Od 20:30, nakon dodjele nagrada i domjenka, počinje prava zabava i večer za pamćenje uz koncert velike slovenske zvijezde Tanje Žagar!” - objašnjavaju organizatori kako su zamislili ovaj dan.

Šetnja
Nedjelja je rezervirana za rekreativnu šetnju, i to prema novoj atrakciji.
“Iz samog srca našeg grada krećemo prema krajnjem cilju, hrvatskom „Gardalandu“ – fun parku Mirnovec koji će svoje službeno otvorenje imati u lipnju, ali sudionici ove šetnje bit će prvi koji će imati priliku vidjeti kako park izgleda.” - kažu, pa zašto se onda ne uputiti i biti među prvima koji će ući u park - “Samom šetnjom razgledat ćemo najljepše dijelove Biograda pa ćemo se tako iz parka na Trgu hrvatskih velikana spustiti prema Gradskoj upravi, zgradi koja se nalazi na početku predivne biogradske rive. Šetnju nastavljamo uz hotele poznate hotelske kuće „Ilirija“ koji se nalaze u neposrednoj blizini morske obale, dalje krećemo prema istoimenom bazenu šetnicom koja se nalazi tiku uz more gdje ćemo imati priliku vidjeti plaže nagrađene plavom zastavom (šljunčana plaža Dražice i pješčana plaža Soline). U nastavku plaže Soline na kojoj se nalaze mnogi barovi i restorani koji su tijekom ljetne sezone dupkom puni i gdje zabava traje do ranih jutarnjih sati prolazit ćemo pored autokampa Soline, smještenog u hladu prekrasne borove šume, jednog od najvećih autokampova Hrvatske uopće, izabran među deset najboljih hrvatskih kampova. Nakon toga priključujemo se na bajk stazu koja vodi do našeg cilja – fun parka Mirnovec. Po završetku razgledavanja kampa, nazad se vraćamo bajk stazom preko hotela Adria, koji ima dva vanjska bazena, jedan unutrašnji bazen, wellness programe te polivalentnu sportsku dvoranu. Šetnicom se vraćamo na rivu i zatim šetnjom preko rive dolazimo do točke od kud smo i krenuli, u park kod kolodvora gdje nas očekuje prava dalmatinska zakuska, zaslužena nakon šetnje od parka do fun parka .Navečer je svim sudionicima organiziran prijevoz do susjednog mjesta, Svetog Filip i Jakova gdje se održava veliki koncert popularnog pjevača Nene Belana.”

Slobodan ulaz
U ponedjeljak, na sam Praznik rada, vozit će se rekreativni MTB Maraton Vransko jezero 2017.
Sedma godina je to da se održava i prolazi kružnom biciklističkom stazom Vransko jezero u dužini od 35 km. Maraton starta iz centra mjesta Pakoštane prema Parku prirode Vransko jezero s ciljem na južnoj obali jezera. Utrka je sastavni dio kalendara maraton utrka Biciklističkog saveza RH. Po završetku utrke u centru Pakoštana upriličit će se bogat kulturno-zabavni program.
“I premda ovaj vikend nosi naslov "Slovenski vikend" on nije namijenjen samo Slovencima: vikend je ovo za sve one željne sportske i rekreacijske aktivnosti, a naglasak stavlja na involviranost obitelji.” - poručuju.
Dodajmo i kako je za Međunarodni praznik rada, 1. svibnja svim posjetiteljima Nacionalnog parka Krka ulaz besplatan, a s obzirom na to da je Krka nedaleko Biograda, u Biogradu to vide kao idealni završetak aktivnog vikenda: u prekrasnoj prirodi, među slapovima, odmarajući i stvarajući prekrasne fotografije koje će završiti na Facebooku ili Instagramu, naravno uz prigodnu oznaku #SlovenskiVikend.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA