Uspješna turistička prezentacija grada u srcu Dalmacije

Objavljeno: Utorak, 07. veljače 2017. 07:20
Ocijeni
(0 glasova)

U Ljubljani na prostoru "Gospodarskog razstavišča" (ljubljanskog velesajma) na četverodnevnom međunarodnom turističkom sajmu "Natour Alpe Adria" među više od 330 turističkih predstavnika iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije, Austrije, Makedonije i drugih zemalja predstavio se i Grad Biograd na Moru, jedan od najdinamičnijih odredišta s najbržim razvojem na dalmatinskoj obali.
Biogradski štand posjetili su hrvatski ministar Gari Cappelli i slovenski ministar za gospodarski razvoj i tehnologiju Zdravko Počivalšek koji je protekle godine bio i na otvaranju spektakularne biogradske manifestacije Gastro stol.
 - Turisti iz Slovenije protekle su godine u Hrvatskoj ostvarili gotovo 9,5 milijuna noćenja te su u ukupno ostvarenom prometu na drugom mjestu, odmah iza Njemačke, obznanio je ministar Cappelli.

Iznimno zanimanje za Biograd

Biograđani su se stanovnicima glavnog grada Slovenije predstavili pismom klape Bunari iz Vodica, promidžbenim materijalima te okusima i mirisima Dalmacije.
 - Slovenci pokazuju izniman interes za Biograd, i za ljetovanje i nautički turizam. Cijela Ljubljana je praktično s biogradskim turističkim brošurama, kazao je dogradonačelnik Marijan Stopfer.
Tijekom turističkog sajma u sklopu prekogranične suradnje sa slovenskim općinama-županijama: Slovenske Konjice, Moravske Toplice, Žalec i Radlje ob Dravi u izložbenom i kongresnom centru Ljubljana u nazočnosti gostiju i 20-ak novinara održana je konferencija za medije.
 - Biograd na Moru, popularna europska destinacija u centru Dalmacije, grad nautike, obiteljskog turizma i spektakularnih međunarodnih događaja, protekle godine ostvario je više od 1.200.000 noćenja, kazao je biogradski gradonačelnik Ivan Knez
Pritom ističe kako je Biograd poznat kao hrvatski turistički fenomen, po brzom rastu broja gostiju i noćenja.
 - Imamo viziju, dobre ideje, ustrajnost i znanje koje je potrebno za realizaciju. Imamo i iznimno aktivnu lokalnu zajednicu i prijatelje preko granica Hrvatske. Naše je rad posljednjih godina urodio plodom i Biograd na Moru narastao je u više aspekata, navodi Knez te nastavlja:
 - Turistima želimo pružiti znatno više od mora i sunca. U novu sezonu ulazimo s opsežnim programom događanja, tematskim Slovenskim vikendom i otvorenjem novoga zabavnog parka, najavio je Knez, predsjednik gradske Turističke zajednice.
Od 28. travnja do 1. svibnja u Biogradu na Moru po prvi puta održat će se Slovenski vikend koji obuhvaća bogat zabavni program, regatu, biciklističku utrku, maraton, više glazbenih događanja i kao posebnu ponudu noćenje u brodovima i jedrilicama u marini po simboličnim cijenama od 10 eura.
 - Vrhunac Slovenskog vikenda bi će koncert slovenska kraljice zabave Tanje Žagar, poručio je Stopfer ističući pritom kako je želja da Slovenski vikend postane događaj koji će se održavati svake godine za vrijeme prvosvibanjskih praznika.
Predstavljene su i manifestacije koje su obilježile Biograd zadnjih  godina: Porin 2009,2010.i 2011., Croatia Harlej days 2011. i 2014., Vespa Wordk days 2015., Svjetsko natjecanje orača 2012., City Games (Jadranske igre) od 2011. do 2016., Gradonačelnici za mir 2009., te  najavljene ovogodišnje hit manifestacije.
 - Jedna je od najvećih novosti sezone je otvorenje Fun Parka Mirnovec u lipnju koji će biti najveći zabavni park u ovom dijelu Europe, naglasio je Stopfer.

Zabavni park novi zamašnjak

O Fun Parku Mirnovec govorio marketinški stručnjak Boris Kovaček, zadužen za program zabavnog parka.
 - Zabavni park predstavljat će adrenalinski, vrhunski zabavno-turistički proizvod s 26 različitih atrakcija u tri tematska parka namijenjen svim uzrastima. Riječ je o turističkoj atrakciji koja u 10 mjeseci rada godišnje očekuje preko 200 tisuća posjetitelja i otvaranje preko 100 radnih mjesta, govori Kovaček.
Ivan Čupić, predsjednik LAG Laura, predstavio je dosadašnju plodonosnu prekograničnu suradnju i zajedničke aktivnosti sa slovenskim općinama Radlje ob Dravi, Žalec, Moravske Toplice i Slovenske Konjice, naročito u projektima financiranim EU fondovima.
 - Zavidni rezultati plod su rada lokalne zajednice, aktivnosti lokalnih zajednica za razvoj i gradskog rukovodstva s vizijom, rekao je Tadej Slapnik, državni tajnik u kabinetu predsjednika Vlade Republike Slovenije.
Na konferenciji za medije govorili su i Božena Leš, ovlaštena ministrica Veleposlanstva RH u Ljubljani te gradonačelnici slovenskih općina Radlje ob Dravi, Žalec, Moravske Toplice i Slovenskih Konjica.

Posebna gošća

Posebna gošća na predstavljanju bila je popularna slovenska pjevačica Tanja Žagar, zvana kraljica glazbe, koja će u subotu 29. travnja nastupiti u Biogradu na Slovenskom vikendu. Gdje je Tanja, kažu, zabava je zajamčena.
 - Iznimno se veselim nastupu na Biogradu, a publici obećavam dobru zabavu s puno pjesama na slovenskom i hrvatskom jeziku. Dobre energije i još zabave neće nedostajati. Ulaz je besplatan, a bit će i dobre spize i pića, svi ste pozvani, pozvala je Tanja Žagar.

Top manifestacije u 2017.

Pored predstavljanja Slovenskog vikenda i spektakularnog otvaranja Fun parka Mirnovec predstavljene su neke od ovogodišnjih top manifestacija: Regata Business Cup (13. svibnja), Euro Vespa Days (od 25. do 28. svibnja), Gastro stol (od 1. do 4. lipnja), Biogradska fešta – blagdan Duhova (4. lipnja), Večer klapa (21. srpnja), Biogradska noć (4. kolovoza), Ribarska noć (10. kolovoza), Slovenska večer (17. kolovoza), Regata International Copperscup Adria (23. rujna), Regata Austrian Offshore Championship (10. listopada), Biograd Boat Show (od 19. do 22. listopada), Doček nove godine u Parku (31. prosinca).

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA