Stota obljetnica djelovanja Gradske glazbe Biograd

Objavljeno: Nedjelja, 15. studenoga 2009. 13:58
Ocijeni
(0 glasova)

"Obilježiti stoljeće djelovanja u društvenom i kulturnom životu grada velika je stvar. Gradska glazba Biograd danas se može pohvaliti tom činjenicom i s ponosom proslaviti svoju obljetnicu", kazao je u svom obraćanju biogradskim glazbarima Darko Eškinja, predsjednik Skupštine Gradske glazbe Biograd na svečanoj sjednici održanoj u povodu 100. obljetnice utemeljenja i njenog djelovanja.

"U tom dugom razdoblju od jednog stoljeća, njenu ulogu u kulturnom, političkom i društvenom životu nije potrebno posebno isticati. Usprkos nekim kratkim prekidima, Gradska glazba se uspjela očuvati, te do danas prerasla u suvremeno i kvalitetno glazbeno društvo, koje ima iza sebe na tisuće odsviranih budnica, koncerata i nastupa. Bez naše Gradske glazbe danas ne možemo ni zamisliti neko važnije događanje u Biogradu, rekao je Eškinja.

U nazočnosti velikog broja glazbara, bivših i sadašnjih članova, te njihovih gostiju iz susjednih mjesta, ovom svečanom skupu nazočio je i stručni suradnik za kulturu pri Hrvatskom saboru prof. Dražen Jelavić. U čast jubileja uručio je biogradskoj Gradskoj glazbi povelju za svekoliki doprinos i obogaćivanje hrvatske glazbene kulture. Primivši ovo vrijedno priznanje predsjednik Upravnog odbora Gradske glazbe Biograd Ivica Ivanović, uz riječi zahvale, istaknuo je i posebno zadovoljstvo što je upravo sadašnjem naraštaju glazbenika pripala čast da primi ovo važno priznanje.

- Koristim ovu prigodu da se od srca zahvalim svima koji su na bilo koji način dali doprinos da naša Gradska glazba danas bude to što jest u ovom gradu. Godinama su se izmjenjivali naraštaji naših gradskih glazbara koji su u njen rad i očuvanje utkali nesebičan trud, rad i odricanje te im ovom prilikom svima čestitamo i zahvaljujemo, rekao je Ivanović.

Na svečanosti je uručeno preko stotinu zahvalnica bivšim i sadašnjim članovima Gradske glazbe Biograd, a druženje je nastavljeno uz domjenak i dakako, glazbu u hotelu Kornati.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA