Adio, stara gradska tržnico!

Objavljeno: Četvrtak, 26. svibnja 2022. 08:58
Ocijeni
(0 glasova)

Svaki danom sve se više gube konture stare gradske tržnice, te ostaje lagani žal za njezinim „bancima“ na kojima se godinama prodavalo, kupovalo ali i „ćakulalo“ onako u prolazu.

No, svi znamo da je riječ o izgradnji i preuređenju toga prostora, gdje će nakon dovršetka radova zaživjeti nova i suvremeno opremljena ribarnica, a potom vratiti i tržnica, kako je to projektom i predviđeno.

Radovi su počeli, ruše se stari betonski banci i okolne nadstrešnice, te slijedi kopanje u dubinu kako bi se rješavalo pitanje vodova, vode, struje, svega što je nužno u toj fazi radova, kazao nam je gradonačelnik grada Biograda Ivan Knez.

Ukupna vrijednost čitavog ovog projekta iznosi 13 milijuna kuna plus PDV, a samo za izgradnju ribarnice 6 milijuna kuna osigurana su sredstva EU fondova. Stoga smo s dovršenjem radova ograničeni, odnosno oni bi morali biti dovršeni do konca godine barem u onom većem djelu kako je to uvjetovano dogovorom, kako ne bi ostali bez tih sredstava. Uređenje i oprema tržnice financira se s 7 milijuna iz gradskog proračuna te će njezino dovršenje potrajati tamo do proljeća slijedeće godine. Prodavači i korisnici gradske tržnice koja je sada izmještena na prostoru između gradske knjižnice i prodavaonice Konzuma, morati će se u međuvremenu malo strpiti ili pak prilagoditi novonastaloj situaciji.

Nakon dovršetka svih radova u i okolo tržnice i ribarnice biti će posve novi ugođaj, jer će prostor biti natkriven, ostakljen i opremljen sa svom aparaturom kakvu zahtijeva jedno suvremeno poslovanje.

Mislim da je to veliki napredak i da je bilo nužno, jer jedan takav turistički grad u srcu Jadrana kakav je Biograd, a dakako i njegovi žitelji to doista i zaslužuju, kazao je gradonačelnik Knez. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA