Stara tržnica na novoj (privremenoj) lokaciji

Objavljeno: Petak, 06. svibnja 2022. 09:53
Ocijeni
(0 glasova)

Proteklih dana izmješteni su i zadnji „banci“ sa prostora stare tržnice u gradu Biogradu. Njihova nova pozicija je prostor između gradske knjižnice i trgovine Konzuma, sve kako bi započeli radovi rekonstrukcije i dogradnji nove tržnice i ribarnice, projekta koji je već duže vrijeme planirao.

Početak radova trebao bi se dogoditi već za koji dan i to rušenjem starih betonskih klupa, koje su dugi niz godina služile kao „banci“ za prodaju poljoprivrednih proizvoda, voća i povrća, te ribe na staroj tržnici. Nije potrebno posebno naglašavati da će projekt novog prostora tržnice biti će puno moderniji, praktičniji i funkcionalniji, no do njegovog okončanja biti će potrebno strpljenje svih korisnika.

tr2Ovih dana na novoj privremenoj lokaciji tržnice vlada nekakav neuobičajeni mir. Kupaca je malo, jer mnogi ne znaju za ovaj novi prostor, a ni sami prodavači nikako da ga prihvate. Neobično nam je i mislimo da smo nekako „izvan ruke“ te da bi možda trebalo postaviti nekakav znak odnosno smjer koji bi kupci znali slijediti. Što se prostora tiče lijepo je i uredno, no navikli smo biti u gradu, tamo gdje su oko tržnice trgovine, mesnice, kafići…jer tamo je onda i veći „mouving“ točnije tamo su ljudi, rekli bismo život na kakav smo navikli. No, izdržati ćemo i ovako samo da bude dobrog vremena i turizma, dobroćudno se mire naše prodavačice.

Većina njih dugogodišnje su kako to običavamo reći „piljarice“ te uglavnom prodaju robu sa svojih gospodarstava, dakle domaće proizvode a svi znamo onu, domaće je domaće, pa makar zbog toga morali napraviti i malo duži „đir“. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA