NA SVEČANOJ SJEDNICI GRADSKOG VIJEĆA DODIJELJENJA PRIZNANJA ZASLUŽNIMA

Objavljeno: Subota, 15. siječnja 2022. 21:00
Ocijeni
(0 glasova)

Knez: Novim projektima podignut ćemo standard života u Biogradu na Moru
Svetkovina sv. Stošije zaštitnice grada Zadra svečano se slavi i u Biogradu na Moru, koji također baštini sv. Stošiju kao zaštitnicu grada.
Održana je tako u petak i svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su dodijeljena tradicionalna priznanja Grada Biograda zaslužnim pojedincima i kolektivima.
- Od srca svim Biograđankama i Biograđanima čestitam Dan grada Biograda i blagdan sv. Stošije. Svojim se kolegama i gradskim zastupnicima, bez obzira na stranačku pripadnost zahvaljujem na prihvaćanju gradskog proračuna i kvalitetnom i konstruktivnom radu, s kojim ćemo nastaviti i u 2022. godini. Nastavljamo raditi na novim projektima kojima ćemo podići standard života za sve građane Biograda na Moru. Na ovoj svečanoj gradskoj sjednici čestitam svim nagrađenima na njihovom jedinstvenom doprinosu boljoj i jedinstvenoj slici našeg kraljevskog grada, istaknuo je gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez.

Biograd svecana3

Županija je partner i prijatelj
- Zadarska će županija uvijek biti partner i prijatelj Grada Biograda na Moru. Uspona i padova u našoj će suradnji uvijek biti, no ona će unatoč svemu uvijek biti prijateljska i na boljitak građana Biograda na Moru. Čestitam svim dobitnicima nagrada, koji svojim znanjem i djelima doprinose ljepoti ovog malog dalmatinskog grada, kratko je poručio Šime Vicković, zamjenik župana Zadarske županije.
Odlukom Gradskog vijeća ove je godine dodijeljeno sedam grbova Grada Biograda, jedna godišnja nagrada i dvije nagrade za životno djelo.
Postumna nagrada za životno djelo dodijeljena je Josipu Tomiću Joli, za izuzetan cjeloživotni doprinos razvoju i promociji sporta i sportskog duha u Biogradu. Tomić je bio pokretač popularnog Škrapinga na Pašmanu, a kao sportaš, trener i ugledni stručnjak sudjelovao je u organizaciji globalne utrke Wings for Life World Run.
Nagrada za životno djelo dodijeljena je i Gordanu Borčilu za izniman doprinos u promicanju turizma u Biogradu i pozicioniranju grada na karti najvažnijih nautičkih središta. Borčilo je pokrenuo nautički sajam Biograd Boat Show i među prvima na području Biograda razvijao je industriju čartera.
Godišnja nagrada Grada Biograda ide u ruke učeniku Karlu Fuzulu, za izuzetan doprinos u promoviranju Srednje škole Biograd i Grada Biograda. Fuzul je učenik četvrtog razreda ekonomskog smjera, svaki razred je završio s prosjekom 5,0, a od ostalih učenika se ističe svojim izuzetnim uspjesima na županijskim i državnim natjecanjima.

Dobitnici grba Grada Biograda
Grb Grada Biograda na Moru dobili su: poljski svećenik prof.dr.sc. Adam Podolski, za izniman doprinos i veliko prijateljstvo između poljskog grada Debica i Biograda; dr.sc. don Damir Šehić, za izniman doprinos društvenoj i duhovnoj zajednici na području moralne teologije i bioetike te kroz plemenit rad s mladima te širenje moralnih, radnih i svih drugih vrijednosti; Zdenko Mikas, za izuzetan doprinos u promociji kulinarstva i gastro ponude; Joso Katuša, za izuzetan doprinos u humanitarnom radu iskazanom u dopremi humanitarne pomoći i donacijama tijekom Domovinskog rata; Špiro Opačić, za izuzetan doprinos u Domovinskom ratu gdje je provodio obuku mladih postrojbi MUP-a, te kao stručnjak za identifikaciju u MUP-u Zagreb; potom Marko Tomić, za izuzetan doprinos u animaciji u turizmu, te Atletski klub Biograd na Moru, za iznimne sportske rezultate u području sporta te rada s djecom kroz odgoj i brigu o zdravlju kroz sport.

Dodatne informacije

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA