Svijeće i molitva uz tužnu 30. obljetnicu stradanja Vukovara i Škabrnje

Objavljeno: Srijeda, 17. studenoga 2021. 22:22
Ocijeni
(0 glasova)

Uz obilježavanje 30. obljetnice stradanja Vukovara i Škabrnje, upriličeno je okupljanje uz paljenje svijeća u Vukovarskoj ulici u gradu Biogradu. Ranije tijekom večeri članice Zajednice žena „Katarine Zrinski“ na čelu sa predsjednicom Ivanom Stamičar, u spomen na žrtve, zapalile su svijeće, točnije lampione u obliku srca ispred zgrade Gradske uprave na biogradskoj rivi.

Centralno okupljanje održalo se kao i ranijih godina u večernjim satima u Vukovarskoj ulici na predjelu Kosa, a gdje se i ove godine okupio veliki broj žitelja grada Biograda. Uz prigodne riječi župnika don. Nikole Tokića, župe Sv. Ivana Krstitelja o stradanjima i patnjama koje su proživjele žrtve i njihovi bližnji ne samo Vukovara i Škabrnje već i brojni drugi stradalnici kroz čitav Domovinski rat.

Tiho kako i priliči prilici, uz molitvu sa upaljenim svijećama i lampionima krenuo je mimohod sjećanja duž Vukovarske ulice i odana počast i dužno poštovanje svim žrtvama, kako ovih dvaju gradova tako i svim stradalim braniteljima i civilima, žrtvama stradalnicima Domovinskog rata.J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA