Još malo o kruhu…

Objavljeno: Srijeda, 20. listopada 2021. 14:45
Ocijeni
(0 glasova)

Ječam, proso, kukuruz i riža, koja nam je namirnica bliža?

Još malo o kruhu, sjemenkama od kojih sve počinje a koje valja bolje upoznati i pravilno primijeniti u praksi učilo se i u dječjim vrtićima. Iako o samom kruhu i njegovoj osnovnoj namjeni, odnosno važnosti u prehrani i životu ljudi već se uglavnom dosta zna, no prepoznati svako zrno i spoznati njegove karakteristike na jedan drugi način naučili su mališani biogradskog vrtića u objektu „Adria“.

Oni su u sklopu ovogodišnjeg obilježavanja „Dana kruha“ imali priliku upoznati ovu tematiku kroz aktivnosti senzorne integracije i igre za razvoj pred čitalačkih vještina. Za senzornu informaciju stručnjaci kažu da je to proces tijekom kojega u mozak dolaze senzorne, odnosno osjetilne informacije iz naših osjetila , kretanje, vid, sluh, dodir, okus  njuh i sl. Nije potrebno posebno naglašavati da su mališani bili zaintrigirani i s puno pažnje, angažiranosti i dobre volje ozbiljno pristupili ovom zadatku. Novih načina ,novih pristupa i novih spoznaja za radoznale mališane nikada dosta, potvrdile su nam to i njihove „tete“ odgojiteljice Marija Krolo, Marija Oštrić i Ana Došen. J.F.

Foto galerija

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA