Preseljenje biogradske Gradske knjižnice u novi i suvremeno opremljeni prostor

Objavljeno: Srijeda, 05. svibnja 2021. 12:09
Ocijeni
(0 glasova)

Preseljenja u nove prostorije biogradska gradska knjižnica dugo je čekala, no konačno ipak i dočekala.

Naime, kako je riječ o prostoru knjižnice i čitaonice koja se gradila u sklopu velikog gradskog projekta Pučkog otvorenog učilišta, a što je trajalo duže od predviđenog, ipak se ona „tko čeka dočeka“ još jedno m potvrdila i u praksi. Jer  upravo ovih dana, točnije u vremenu od 3. do 17. svibnja trajati će preseljenje iz stare knjižnice u novu.

Nije potrebno posebno naglašavati koliko su ovim činom zadovoljni djelatnici knjižnice, a dakako i njezini korisnici. Novi, veći i suvremeno opremljeni prostor s preko 800 metara polica za bogat knjižni fond s kojim knjižnica raspolaže, veliki je napredak u ovoj djelatnosti. Djelatnici knjižnice ovom prigodom podsjećaju svoje korisnike kako u navedenom periodu preseljenja (od 3. do 17. svibnja), neće biti moguć rad s korisnicima, te u navedenom vremenu neće moći obaviti posudbi ili povrat ranije posuđenih knjiga. No, također je važno naglasiti da se za to razdoblje NEĆE zaračunavati zakasnina za posuđene i na vrijeme ne vraćene knjige.

Djelatnici knjižnice pozivaju ovom prigodom i volontere od kojih su neki već priključili akciji preseljenja, a koji su voljni pomoći pri preseljenju, jer im je kako kažu svaka ruka dobro došla. No, obzirom na sve epidemiološke mjere mole da se volonteri navrijeme jave u knjižnicu kako bi se dogovorio način i vrijeme aktivnosti oko preseljenja. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA