Online nastava za sve učenike biogradske osnovne škole

Objavljeno: Nedjelja, 11. travnja 2021. 10:12
Ocijeni
(0 glasova)

Počevši od ponedjeljka 12. travnja ove godine svi učenici od prvog do osmog razreda osnovne škole Biograd prelaze na online nastavu.
Naime, odlukom Županijskog ureda za obrazovanje kulturu i sport, te Stožera civilne zaštite grada Biograda na Moru, od ponedjeljka 12.04.2021. godine uvodi se model C nastave što znači online model za sve odjele razredne predmetne nastave od prvog do osmog razreda u osnovnoj školi.

Slijedom toga svi učenici predmetne nastav dužni su provjeriti ispravnost i pravilnu podešenost Teams aplikacije kojom će pratiti nastavu, kazao je za lokalnu radio postaju ravnatelj škole prof. Jordanko Miloš, jer nastava će biti organizirana prema uobičajenom rasporedu sati i učenici su dužni uključiti se u točno rasporedom utvrđeno vrijeme i slijediti upute svojih učitelja.

Tako će primjerice razredna nastava nastavu pratiti u jutarnjoj smjeni sukladno modelu koji su pojedini odjeli dogovorili sa svojim učiteljicama. Ukoliko se pojave poteškoće s tehničkim preduvjetima (kvar računala ili tableta, nedostatak kvalitetne Internet veze) učenici ili njihovi roditelji mogu se telefonski javiti školi i biti će i biti će upućeni na osobu koja im može pomoći, pojasnio je ravnatelj Miloš.

Trenutne prilike to zahtijevaju i moramo učiniti sve kako bismo spriječili neželjene situacije. Stoga je ne definirano kako će se nakon 25. ovog mjeseca do kada vrijedi ova mjera nastaviti ukoliko ne dođe do znatnijeg smirivanja pandemije.
Upitni su osmaši i njihovi upisi u srednje škole ali i budući prvašići koji u ovo vrijeme imaju niz pripremnih radnji za upis, primjerice testiranja liječnički pregledi i slično. No za sada nema nikakvih pismenih radova u školi niti okupljanja bilo koje vrste. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA