Tradicionalno darivanje djece s poteškoćama u razvoju

Objavljeno: Ponedjeljak, 14. prosinca 2020. 18:17
Ocijeni
(0 glasova)

Kao i ranijih godina uoči Božića grad Biograd i gradska tvrtka „Bošana“ darovali su djecu i mlade s poteškoćama u razvoju, odnosno posebnim potrebama. Zbog prisutne pandemije i strogih epidemioloških mjera koje su na snazi odlučili smo se na okupljanje ispred zgrade Gradske uprave gdje je povodom blagdana okićena i velika jelka, kazao nam je Marijan Stopfer dogradonačelnik grada Biograda ali i voditelj Stožera civilne zaštite.
Iako u gradu nema većeg broja oboljelih ipak se svi i nadalje moramo strogo pridržavati preporuka o zaštiti. Stoga je i ovo okupljanje djece i mladih sa njihovom pratnjom upriličeno na otvorenom prostoru.
Zbog situacije, nazočan je nešto manji broj, no nitko od korisnika koji su na našem popisu neće ostati bez svog dara i novčane potpore. Uz čestitku za sretan Božić i novu Godinu, mališanima su potom uručeni darovi, slatkiši u poklon paketićima, te financijska potpora, kao što je to slučaj već dugi niz godina.
Tako je i ove godine za ovu skupinu mladih Grad odobrio po 500 kuna, a Gradska tvrtka „Bošana“ 300 kuna po korisniku. Okupljenim mališanima i njihovim roditeljima, uz zakusku i sokove, te druženje oko okićene jelke ispred zgrade Gradske uprave, uručili su ispred Grada Biograda dogradonačelnik Marijan Stopfer, pročelnica Drina Bešenić te ispred gradske tvrtke Bošana Josipa Birkić.
Kratki međusobni razgovori, razmjena mišljenja i iskustava, uvijek su dobro došli, a u ovo vrijeme više nego ikada. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA