Nastavljaju se radovi na uređenju i renoviranju osnovne škole Biograd

Objavljeno: Petak, 11. prosinca 2020. 10:19
Ocijeni
(0 glasova)

Unatoč posebnim prilikama u kome nam je ono „novo normalno“ sve normalnije, ipak svi skupa nastojimo što prije izaći iz tog perioda, kaže nam ravnatelj biogradske osnovne škole profesor  Jordanko Miloš.
Uz sve mjere opreza nastava u našoj školi odvija se na zadovoljavajući način, no ono što nedostaje i što svi želimo da nam se što prije vrati, jeste druženje naših učenika u školi i oko nje, sportske aktivnosti, smijeh i jednostavno život na kakav smo navikli. Dok to vrijeme ne dođe moramo se strogo pridržavati svih zadanih epidemioloških mjera te u okviru njih raditi i živjeti.
Da se to može dokaz je dobro organizirana nastava ali i niz drugih aktivnosti koje to osiguravaju. Jedna od posebnosti ove škole jeste i veliki broj đaka putnika. Ima ih čak 260, koji svakodnevno putuju iz udaljenijih gradskih četvrti i susjednih mjesta. Stoga je u ovim prilikama i po novim mjerama bilo nužno uskladiti red vožnje, te su ga u ovoj školi povećali za 14 autobusnih linija.
Tako svi učenici putnici i to dakako prema smjenama, imaju osiguran prijevoz u dolasku i odlasku. No istodobno se u školi nastavljaju radovi na renoviranju i opremanju pojedinih punktova, a sada je u fazi dovršetak radova na krovištu školske zgrade i sportske dvorane. Upravo su dovršeni radovi na izolaciji ravnog krova dvorane, a dovršeni su i radovi na obnovi toaletnih čvorova za djevojčice i dječake, koji su najsuvremenije opremljeni. Vrijednost čitavog ovog projekta iznosi oko milijun kuna, a financira ga osnivač Zadarska županija.
S ljepšim vremenskim prilikama slijedi još jedno uređenje okoliša s druge strane škole, a do tada nadajmo se i isto tako ljepšim vijestima o koronovirusu, točnije vraćanju na ono staro, prije virusno  vrijeme i način života, zaključio je ravnatelj Miloš. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA