Aktivnost GDCK Biograd

Objavljeno: Ponedjeljak, 23. studenoga 2020. 21:59
Ocijeni
(0 glasova)

Aktivnost biogradskog Gradskog društva Crvenog križa i unatoč sve strožim epidemiološkim mjerama, u našem gradu ne jenjava. Naprotiv, dokaz je to spremnosti da se u vrijeme najrazličitijih kriza pa tako i ove s pandemijom koronavirusa (COVID-19) nastoji pružiti sva moguća pomoć i olakšati žiteljima ovo dugotrajno „novo normalno“ stanje.
Brojne aktivnosti u tom smjeru već su provedene a nastavljaju se i dalje, te će ih  biti još na svim planovima i područjima koje svojom djelatnošću obuhvaća biogradsko GDCK-a. Ravnateljica biogradskog društva Franka Troskot, kazala nam je : Kako bi odgovorio na izazove s kojima se suočavaju socijalno ugrožena kućanstva tijekom epidemije koronovirusa Hrvatski crveni križ pokrenuo je projekt “Pomoć socijalno ugroženim kućanstvima za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa (COVID-19) u Hrvatskoj“. Do sada je u sklopu programa podijeljena 31.000 paketa hrane „Vaš dar za pravu stvar“ socijalno ugroženim kućanstvima diljem Hrvatske. Hrvatski crveni križ  ovu akciju  provodi u partnerstvu s tvrtkama Zagrebačka banka d.d. Uni Credit fundation, Podravka d.d., Toyota Hrvatska, Farchioni Olli p.a., Ledo plus d.o.o., Hrbor i J T International Zagreb d.o.o. Na području djelovanja našeg Gradskog društva CK, ukupno je podijeljeno 173 paketa hrane, kazala je Troskot. Dodala je pri tom kako su se mnoga kućanstva čiji  članovi pripadaju socijalno ugroženim skupinama i primaju minimalnu zajamčenu naknadu temeljem rješenja Centra za socijalni skrb, a u vremenu pandemije koronovirusa  našla u posebno teškim životnim okolnostima i u riziku od siromaštva. U ovoj situaciji  sve je više socijalno ugroženih korisničkih skupina i pokušavamo  odgovoriti na sve na sve njih. I ovim putem molimo sve one koji trebaju pomoć da nam se obrate kako bismo utvrdili kojoj skupini pripadaju te ih staviti u evidenciju za podjele koje slijede. Trenutno prikupljamo prehrambene proizvode u sklopu tradicionalne akcije „Solidarnost na djelu“ u osnovnim školama Pakoštanima, Sv. Filipu i Jakovu, Neviđanima na otoku Pašmanu, a namirnice koje se prikupe učenici će podijeliti korisnicima pred božićne blagdane.
Novost u našoj djelatnosti je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije 2014- 2020. godine, a kroz poziv „Ublažavanja siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane ili osnovne materijalne pomoći-faza III “Od srca za srce Jadrana“ kroz koji su osigurana sredstva u iznosu od 1.986.453,73 kune, te se nadamo prvim podjelama humanitarne pomoći početkom slijedeće godine.
Kako bi starijim osobama koje žive u u teškim životnim uvjetima osigurao osobnu zaštitnu opremu i tako smanjili rizik zaraze koronovirusom, Hrvatski Crveni križ pokrenuo je program „Čuvajmo ih“ čija realizacija je započela i za GDCK Biograd, te su već osigurani paketi za 90 osoba treće životne dobi, a podjela će se odvijati tijekom studenog i prosinca 2020. godine, kazala je Franka Troskot ravnateljica biogradskog GDCK .J.F.

Foto galerija

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA