Brojne aktivnosti kroz listopad

Objavljeno: Srijeda, 04. studenoga 2020. 11:54
Ocijeni
(0 glasova)

Kad se male i velike ruke slože, sve se može, pa i obrati masline u vrtićkom masliniku.
Nakon brojnih plodova u malom ali  brižno održavanom vrtu, koje su mališani i njihove odgojiteljice uzgojile, na red su došle i masline. Nekoliko stabala izuzetno dobro rodnih maslina dalo je zdrave plodove, a oni će se u daljem postupku pretočiti u isto tako zdravo maslinovo ulje.
Nije potrebno naglašavati kako je ova zdrava namirnica od neprocjenjive vrijednosti u prehrani čovjeka, a posebno djece te je vrtić s pravom ponosan što mu i sam daje svoj doprinos, jer zdravo djevičansko maslinovo ulje u pripremi obroka u vrtićkoj kuhinji bez sumnje zlata vrijedi.
No, ove jesen i unatoč svim epidemiološkim mjerama, aktivnost u biogradskom dječjem vrtiću bila je vrlo živa. Tako  su se primjerice kroz mjesec listopad, obilježavali određeni datumi, prigodne radionice, te niz prigodnih aktivnosti koje vrijedi spomenuti. Pod sloganom da je učenje kroz igru  najbolje, najlakše i najljepše, realizirano je niz radionica za poticanje razvoja fine motorike, i koordinacije oko-ruka i slično.
Uvijek zanimljive radionice na temu jeseni, njezinih plodova i boja, također su s puno mašte i ljubavi  realizirane kroz mjesec listopad. Već na samom početku mjeseca obilježeni su dani kruha, a potom i dan jabuka.
U ovim radionicama posebno je zanimljivo što su mališani s puno zanimanja sudjelovala u izradi kruha i krušnih proizvoda, te pripremi štrudla od jabuka koje su potom uslast i pojeli.
Evo kratkog pregleda nekih od aktivnosti odrađenih tijekom listopada, kojih se valja prisjetiti. I na koncu eto ni maslina nije ostala neobrana, jer ima tko da ju bere. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA