Nove mjere, više opreza

Objavljeno: Četvrtak, 29. listopada 2020. 09:10
Ocijeni
(0 glasova)

Da ovaj virus nije bezopasan i da ne popušta, najbolje pokazuju podaci o novooboljelima diljem zemlje i šire.
Grad Biograd na svu sreću nije imao veći broj oboljelih, a nadamo se da će tako i ostati, ipak nikako ne bismo smjeli zanemariti upozorenja Stožera, te se valja pridržavati mjera zaštite, koliko god je to moguće.
Ovih dana porastom oboljelih i pozitivnih na koronavirus uz već postojeće uvedene su i nove mjere, a koje eto prenosimo i mi, jer upozorenja nikada dosta. Tako se uz nužnost nošenja maski i socijalne distance, ograničavaju i javna okupljanja te je njihov dozvoljeni broj 50 osoba. Tu je potom i zabrana prodaje alkoholnih pića od ponoći do 6 sati ujutro, kao i obavezno nošenje maski i na otvorenom prostoru, točnije na mjestima gdje nije moguće držati fizičku distancu.

Posebna upozorenja odnose se za nadolazeći Dan svih svetih i mrtvi dan, kada se veliki broj ljudi okuplja na grobljima, što bi uslijed nepridržavanja mjera također moglo prouzročiti probleme. Stoga se upozorenja odnose i na odlazak i boravak na grobljima, gdje je obavezno korištenje maski. Što reći do one već prepoznatljive rečenice „budimo odgovorni, čuvajmo sebe i druge.“ J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA