Otvorena izložba fotografija Milana Miše Lakića u Zavičajnom muzeju Biograd

Objavljeno: Ponedjeljak, 26. listopada 2020. 07:14
Ocijeni
(0 glasova)

Povodom završetka ljetne izložbene sezone, kao i proteklih godina a za vrijeme trajanja Biograd Boat Show-a u Zavičajnom muzeju grada Biograda priredi se neka prigodna izložba.

Tako je ove godine u suradnji s Gradskom galerijom postavljena izložba fotografije Milana Miše Lakića. Ova izložba sastoji se od 25 fotografija formata 70x50 cm, a koje su nastale, promatrajući vrijeme na biogradskoj rivi, parapetu, plažama…Dakle, inspirirane prirodom i koloristički bogate, izložene fotografije zalazaka sunca, te pomalo dramatične fotografije neba i okoliša, s neočekivanim igrama boja, plijene posebnu pozornost posjetitelja.

Rečeno je to u uvodnom predstavljanju autora i njegovog djela koga su prilikom otvaranje izložbe predstavili ravnatelj muzeja Draženko Samardžić i voditelj Gradske galerije Tonči Jeličić. Nema sumnje da je sama izložba značajan doprinos gradu Biogradu i dodatni kulturni sadržaj u vrijeme trajanja manifestacije „Biograd boat show“. Sam autor Lakić, samozatajno izjavljuje kako je ovo njegova prva veća samostalna izložba, iako se s fotografskim aparatom druži od najranije mladosti. Uvijek su pejzaži bili predmet mojih zapažanja i ljubav prema fotografiji uvijek na prvom mjestu.

No, najviše me privlači pejzažna, koncertna fotografija i fotografija nekretnina u različitim svjetlosnim prilikama, što će zasigurno još dugo biti moja preokupacija, kaže nam autor. Dodaje pri tom kako je za dobar uradak nužna i dobra oprema, a koja je uvijek bila skupa. No kada se nešto voli onda se za to i ne žali izdvojiti novac pa makar i na štetu nečeg drugog, kaže on.

Fotografije izložene na ovoj izložbi nastale su u zadnjih 10-ak godina, a u zadnje tri godine „pojačane“ su novim tehnikama te nastaju novije panoramske fotografije grada, rive ili marine, snimanjem iz zraka Dron-om koje nam nude potpuno nove perspektive poznatih lokacija.

Osim fotografija na ovoj izložbi i Zavičajnom muzeju autor je pripremio i širi izbor Slide-show prezentaciju za TV-u, kao i svoje video zapise Dron-om, tako ova izložba dobiva i multimedijalnu komponentu. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA