Akcija čišćenja i radionice za djecu povodom obilježavanja Svjetskog dana hrane u Biogradu na Moru 19. listopada od 9 do 12:30 sati

Objavljeno: Četvrtak, 15. listopada 2020. 07:06
Ocijeni
(0 glasova)

Zbog najave loših vremenskih prilika za petak 16. listopada, akcija čišćenja u uvali Soline i prigodni program odgođeni su i prebačeni na novi termin - ponedjeljak 19. listopada od 9 do 12:30 sati.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana hrane, u ponedjeljak 19. listopada od 9 do 12:30 sati u Biogradu na Moru održat će se akcija čišćenja u uvali Soline i prigodni program tijekom kojega će građani, učenici i ostali sudionici akcije moći sudjelovati u eko kvizu i kreativnoj radionici oporabe različitih otpadnih materijala.

Tijekom akcije razgovarat će se o važnosti razvoja održivih navika u svakodnevnoj prehrani kroz poticanje odvajanje otpada od hrane i kućnog kompostiranja, a posebno o važnosti smanjivanje otpada uz naglasak na održivi uzgoj i svakodnevno ophođenje s hranom. Moto obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana hrane je „Uzgajajmo, njegujmo, održavajmo. Naše akcije su naša budućnost“.

Za one koji nisu u mogućnosti osobno prisustvovati događaju, isti će se moći pratiti i uživo putem streaminga na mrežnoj stranici projekta www.nijemitesko.hr. Također, događaj će se prevoditi na znakovni jezik prilagođen osobama s invaliditetom.

Ovo je treća, ujedno i zadnja po redu akcija čišćenja koja je dio aktivnosti koje se provode u sklopu projekta „Nije mi teško – zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu“ financiranog iz bespovratnih sredstava Kohezijskog fonda u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Nositelj projekta je Grad Biograd na Moru. U realizaciji projekta kao partneri sudjeluju Općina Pakoštane, Općina Polača, Općina Stankovci i Općina Lišane Ostrovičke. Cilj ovoga projekta je informirati građane o konceptu kružnog gospodarstva i ulozi gospodarenja otpadom te utjecati na razvoj ekološke svijesti i usvajanje navika potrebnih za odgovorno postupanje s otpadom i učinkovito upravljanje resursima. Ukupna vrijednost projekta je 511.042,35 kuna, dok su prihvatljivi troškovi 503.887,00 kuna.
Više informacija o projektu i aktivnostima: www.nijemitesko.hr

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA