Krenule radionice za umirovljenike grada Biograda

Objavljeno: Srijeda, 30. rujna 2020. 14:57
Ocijeni
(0 glasova)

U sklopu svog djelovanja biogradsko Gradsko društvo Crvenog križa započelo je s provođenjem  radionica  iz projekta „Aktivni zajedno“.
Ove već ranije najavljivane radionice za građane starije životne dobi započele su proteklih dana  kada je održan besplatni trening i učenje nordijskog hodanja a u cilju očuvanja i prevencije bolesti u sklopu već spomenutog projekta „Aktivni zajedno“.
Tom se prilikom u Centralnom gradskom parku okupio znatan broj zainteresiranih „hodača“ koji su krenuli u šetnju duž šetnice preko Dražice do Solina. Radi se o takozvanom „nordijskom hodanju“ koje je besplatno za sve umirovljenike, kazala nam je Franka Troskot ravnateljica GDCK Grada Biograda. Dodala je ovom prigodom kako se radionica nordijskog hodanja provodi u svrhu očuvanja zdravlja i prevencije bolesti u sklopu već spomenutog projekta, a koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Vodice, dok su GDCK Biograd na moru  i GDCK Knin, partneri u projektu.
Bespovratna sredstva  su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske 15 % i iz Europskog socijalnog fonda 85 %.Pozvala je ovom prilikom  sve umirovljenika grada da se uključe u radionicu a jedini uvjet za registraciju  je  preslika osobne iskaznice i preslika rješenja o mirovini a čiji iznos može biti prekriven. Djelatnici i volonteri  GDCK-a u sklopu ove akcije umirovljenicima će prezentirati i druge planirane aktivnosti ovog projekta. Za sve umirovljenike, volontere i djelatnike, osigurani su uvjeti u skladu sa Covid-19.
Već smo ranije naglašavali kako je cilj ovog projekta  poboljšanje socijalnih,  emocionalnih, kognitivnih i kreativnih vještima, kao i psiho fizičkog zdravlja starijih osoba, točnije umirovljenika, naglasila je ravnateljica Troskot. Zadovoljni smo odazivom u prvoj akciji kojoj se odazvalo 17 sudionika, te  vjerujemo da će se taj broj i znatno povećavati.
Već od slijedećeg tjedna planiramo šetnje dva puta tjedno i to utorkom i četvrtkom  od 18 sati. Svi zainteresirani slobodno se mogu javiti i biti dio ove bez sumnje kvalitetne i zdrave rekreacije,  zaključila je Troskot. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA