Dobre statistike u gradu Biogradu na Moru

Objavljeno: Srijeda, 12. kolovoza 2020. 15:11
Ocijeni
(0 glasova)

Unatoč teškoj i neizvjesnoj situaciji za hrvatski turizam uopće, ovogodišnja sezona ipak čini se neće biti tako loša kako se na početku sezone, a zbog pojave koronavirusa pretpostavljalo.
Naime, u gradu Biogradu dosta se dobro počeli popunjavati smještajni kapaciteti već u lipnju, a najveći priliv gostiju zabilježen je u mjesecu srpnju. Prema statistikama za taj mjesec, a prema podacima Turističke Zajednice Grad Biograd na Moru bilježi i unatoč ovoj situaciji relativno dobre rezultate.
Kako nam je kazala Paula Rogić iz Turističke zajednice Grada, broj noćenja iznosio je 246.206,gostiju, a broj dolazaka 33. 246,dok je prošle godine broj noćenja iznosio 385.967, a broj dolazaka 52.696.
U odnosu na prošlu 2019. godinu to je realizacija 65 %, a s čime možemo biti zadovoljni. U ovo su uračunati podaci iz sustava eVisitor i nautike, kazala je Paula Rogić, te dodala kako je kao i ranijih sezona što se tiče strukture gostiju najviše bilo iz nama već poznatih zemalja, osim što je ove sezone zabilježen nešto veći broj domaćih. Tako da možemo slobodno kazati kako je barem do sada najviše gostiju u našem gradu bilo iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Češke, Poljske, Austrije, Slovačke, Mađarske, BiH-e, Nizozemske i drugih zemalja. Što se popunjenosti kapaciteta tiče najpopunjeniji smještajni kapaciteti bili su kampovi s popunjenošću od(35%), objekti u domaćinstvu - privatni iznajmljivači (32%), hoteli (18%), nekomercijalni smještaj (12%), ostalo (3%).
I mjesec kolovoz iznimno je dobro popunjen s obzirom na prilike, te će vjerujemo i ova sezona ipak biti bolja od predviđanja. Pa iako je ova sezona po mnogo čemu drugačija od prijašnjih, jer nedostaju brojna kulturna događanja i život u večernjim satima na ulicama grada ipak se pomalo osjeća duh ranijih sezona, jer tu tamo zasvira netko na otvorenom, zastanu ljudi, pojedu, popiju, popričaju, pa makar i na razdaljini…ma ipak je sezona. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA