Predavanje za starije osobe na temu "Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija"

Objavljeno: Ponedjeljak, 29. lipnja 2020. 14:46
Ocijeni
(0 glasova)

Niz je hvale vrijednih aktivnost biogradskog GDCK, kao i njihove uključenosti u brojne projekte i programe koji su im na raspolaganju.
Tako su primjerice uključeni u još jedan iznimno koristan i praktičan, a za koji je pokazano veliko zanimanje. Naime, riječ je o projektu "Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija", koji udruga „MI“ – Split provodi od 1. veljače 2020. Tim povodom organizirano je u održano je u vijećnici Grada Biograda javno predavanje za starije osobe na temu zaštite prava starijih osoba, no u smanjenom opsegu kako bi se osigurala sigurnost osobama treće životne dobi kao jednoj od ugroženih skupina tijekom epidemije koronavirusa.
U sklopu tog projekta Udruga „Mi“ u suradnji sa GDCK Biograd na Moru organizirala je predavanje za starije osobe kako bi ih što bolje upoznali s njihovim pravima.
Predavanje su održale stručne suradnice Udruge MI iz Splita (pravnica i socijalna radnica), a koje su u sklopu predavanja bile na raspolaganju i za svu individualnu savjetodavnu podršku koja im je potrebna, kazala nam je Franka Troskot ravnateljica biogradskog GDCK-a.
Valja naglasiti da su teme predavanja bile raznolike ali podjednako bitne za osobe treće životne dobi. Neke od njih su primjerice-prava u sustavu socijalne pomoći, socijalne skrbi, nasilje nad starijim osobama, ugovori o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, kao i potrošačka prava te sklapanje ugovora na daljinu ili pak energetsko siromaštvo i slično.
Valja napomenuti da je Projekt pod nazivom „Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija“ Udruge "MI" iz Splita s provedbom je započeo u veljači 2020. godine, a financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Glavni cilj projekta je podići kvalitetu života starijih osoba s ciljem njihove veće integriranosti u lokalnu zajednicu te raditi na prevenciji njihove socijalne isključenosti. Naši sudionici pokazali su veliko zanimanje za ovo predavanje te se nadamo upriličiti i druga slična, kazala je ravnateljica Troskot. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA