U projektu "Aktivni zajedno" i biogradsko GDCK

Objavljeno: Ponedjeljak, 29. lipnja 2020. 07:46
Ocijeni
(0 glasova)

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava odobrilo je Gradskom društvu Crvenog križa Vodice i partnerima Gradskom društvu Crvenog križa Knin, te Gradskom društvu Crvenog križa Biograd na Moru bespovratna sredstva zajedno u iznosu od 1.285.155,90 kuna za projekt "Aktivni zajedno".
Tom prigodom ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vodice sudjelovala je na svečanom potpisivanju i uručivanja ugovora za Poziv "Pridruži se – Aktivni u mirovini' – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika".

Cilj projekta je poboljšanje socijalnih, emocionalnih, kognitivnih i kreativnih vještina, kao i psihofizičko zdravstveno stanje umirovljenika. Također, fokus projekta je na aktivaciji, nediskriminaciji, dostojanstvu te sudjelovanju u društvenim, kulturnim i drugim aktivnostima i poslovima zajednice kao i međugeneracijskoj suradnji, te razvoju socijalnih inovacija u radu s umirovljenicima kao i razvoj inovativnih programa koje provode organizacije civilnoga društva.

Posebno nas raduje što smo uključeni u taj program, jer će se kroz njega u naredne dvije godine uz Vodice, Knin, i u Biogradu na Moru organizirat niz besplatnih radionica poput tečajeva kuhanja, tečajeva plesa, nordijskog hodanja, edukacija iz prve pomoći, kreativnih radionica slikanja, pisanja koje omogućuju aktivno sudjelovanje i socijalnu uključenost umirovljenika, kazala nam je Franka Troskot ravnateljica biogradskog GDCK-a. J.F.

Dodatne informacije

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA