Prvi plodovi malog vrtićkog vrta

Objavljeno: Nedjelja, 28. lipnja 2020. 13:24
Ocijeni
(0 glasova)

Ovih dana dozrijevaju i prvi  plodovi u malom vrtu biogradskog dječjeg vrtića, o kome smo već i ranije pisali. Na samom početku od pripreme  zemlje, sijanja sjemena ili pak sadnji sadnica, za pojedine poljoprivredne kulture angažirali su se djelatnici biogradskog dječjeg vrtića, a ovih dana ubiru se i prvi plodovi njihovog rada i truda.
Tijekom proteklog vremena dok mališani poštujući mjere opreza od corona virusa nisu polazili vrtić, odgojiteljice i drugo osoblje ove ustanove radilo je na uređenju okoliša zgrade, a posebno se angažiralo na uzgoju povrća u novouređenom vrtu u dvorištu zgrade vrtića. Tako su u tom malom povrtnjaku zasadili krastavce, rajčice, tikvice, selen, paprike, a također i lubenice kojima se mališani posebno raduju.
Nakon dužeg izbivanja iz vrtića djeca su se s velikim veseljem vratila u vrtić, a tu ih je dočekao bujan i zeleni povrtnjak pun već djelomično zrelih plodova. Tako su primjerice sa svojim tetama odmah prionuli na berbu krastavaca, koji imaju iznimno lijep i zdrav plod. No uz to valjalo je o njemu nešto novo i naučiti, te ga isto tako pripremiti i konzumirati. Zašto je sve ovo povrće zdravo, te što se sve od njega može načiniti, počevši od ukusnih i zdravih salata i variva, mališani su sa zanimanjem pratili i usvajali znanja.
S posebnim zanimanjem iskušavali su svoje sposobnosti u pripremi ovog zdravog povrća, ali i drugog koje ovih dana dospijeva za berbu, a koje će se pripremati u vrtićkoj kuhinji, jer malo se koja može pohvaliti zdravim i ekološki uzgojenim povrćem, kao što je ova . J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA