75th banner e

Vijenac i svijeće u povodu Dana državnosti

Objavljeno: Subota, 30. svibnja 2020. 12:44
Ocijeni
(0 glasova)

Kao i u drugim sličnim prigodama, tako i danas na Dan hrvatske državnosti na biogradskom gradskom groblju položen je vijenac i zapaljene svijeće za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu.
Vijenac su kod Centralnog križa na biogradskom groblju položili predstavnici gradskih vlasti predvođeni dogradonačelnikom Marijanom Stopferom, predsjednikom GV Tončijem Šangulinom, te dopredsjednicima Ivanom Stamičar i Antom Fuzul. Polaganju vijenca i paljenju svijeća na gradskom groblju nazočili su i stranački predstavnici i predstavnici udruga koje djeluju u gradu Biogradu. Tim je činom, kao i minutom šutnje odana počast svim poginulim i nestalim braniteljima i žrtvama rata.
Valja ovom prilikom kazati da je Dan državnosti u RH-oj blagdan koji se obilježava 30.s vibnja, u spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora30.-og svibnja 1990. godine i na povijesnu ulogu Hrvatskog Sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom stoljeća. Ovaj blagdan koji se obilježava od 1990. godine, zamijenjen je datumom od 25. lipnja 1991. godine, no 14. listopada 2019. godine Sabor je donio Odluku da se Dan državnosti ponovo slavi i obilježava 30. svibnja. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA