Briga i skrb o najmlađima i u posebnim uvjetima

Objavljeno: Subota, 16. svibnja 2020. 10:46
Ocijeni
(0 glasova)

Unatoč činjenici što je biogradski Dječji vrtić otvorio svoja vrata te ga posjećuje određeni broj djece još uvijek je znatan broj onih koji su do daljnjeg ostali, ostali doma.

Kako bi se održali kontakti i suradnja biogradskih mališana, polaznika dječjeg vrtića, s matičnim vrtićem, tetama, te edukativno i kreativno provelo vrijeme u izolaciji, osmišljene su i brojne radionice na daljinu. Odgojiteljice pojedinih skupina marljivo rade u osmišljavanju i provođenju prigodnih programa, koji će se i nadalje provoditi do završetka pandemije. S onima u dječjem vrtiću radi se na način da se pridržavaju svih zadanih mjera zaštite, od dezinfekcije ruku i igračaka, socijalne distance, te prostora koji ih okružuje i sl.

Djeca su sretna i jedva su dočekala druženje makar i bez bližih kontakata, jer sve ovo bez sumnje predugo traje. No oni koji su ostali u svojim domovima također imaju mogućnost za kakvu takvu aktivnost, jer se uz pomoć svojih teta i na daljinu mogu angažirati u nekim aktivnostima, a posebno kreativnom izražavaju. Koliko je to djeci dobro došlo i koliko su ona prihvatila taj oblik odgojno obrazovnog programa najbolje pokazuju njihovi uradci. Jer svaka od skupina biogradskog dječjeg vrtića ima svoje ime, svoje tete s kojima su u stalnom kontaktu i koje ih koordiniraju.

Tako su primjerice mališanima ponuđeni prijedlozi aktivnosti za doma, od kojih su teme, učimo matematiku, geometrijske likove, brojeve, izrađujemo i likovno se izražavamo i slično, postala svakodnevna „zanimacija“ u ovim posebnim uvjetima. Dječje skupine pod nazivom Mudre sove, Dupinići, Bubamare, Ribice, Tigrići i drugi, rado su prihvatili ovaj način i ako njihov rad i trud vidi nešto manji broj ljudi nego inače. Evo kakvih tu sve ima uradaka od uobičajenih, djeci poznatih i bliskih materijala kao što su papir, škare, lijepilo, tjestenina, boje i mnoge druge.J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA