ZAHTJEV ZA IZDAVANJE PROPUSNICE za fizičke osobe koje nemaju registriran OPG

Objavljeno: Srijeda, 01. travnja 2020. 09:55
Ocijeni
(0 glasova)

Sukladno uputama o primjeni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj u privitku se nalazi ZAHTJEV ZA IZDAVANJE PROPUSNICE za fizičke osobe koje nemaju registriran OPG, a izdaju se u svrhu održavanja vrtova, pašnjaka, oranica, trajnih nasada, briga o životinjama.

Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković je danas 1. travnja 2020. godine naglasio kako se od danas uvodi Odluka o izdavanju propusnica fizičkim osobama koje nemaju registriran OPG kako bi mogli obrađivati svoje vrtove, voćnjake, odnosno trajne nasade koje imaju.

- Novost je ta da će te potvrde izdavati stožeri općina u kojima se nalazi ta njihova parcela,. Primjerice, u Preku imate vinograd, ja šaljem zahtjev u Preko jer oni najbolje znaju da li ta osoba ima ili nema parcelu na tom području. U zahtjevu treba navesti naselje, katastarsku česticu i katastarsku općinu parcele. Osim toga jučer smo se čuli s Nacionalnim stožerom vezano uz propusnice osoba koje nemaju mjesto prebivališta u sredinama u kojima se nalaze njihovi najbliži, odnosno  osobe kojima su dužni donijeti lijekove i hranu. Te propusnice od danas će izdavati također te općine u kojima se nalaze osobe kojima je potrebita hrana i lijekovi. Tako će ta općina izdati propusnicu, ali prije toga šalje suglasnost Županijskom stožeru. Ovo sve radimo prema uputama Nacionalnog stožera, naglasio je Vicković.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA BIOGRADA za izdavanje propusnica Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (08:00 – 12:00 sati)

NAPOMENA ZA PODNOSITELJE ZAHTJEVA
Prilikom ulaska i izlaska s područja prebivališta i stalnog boravka moraju se poštovati sljedeće mjere: socijalnog distanciranja, ne zadržavanja na javnim prostorima, sve sukladno preporukama Nacionalnog stožera Civilne zaštite, te posjedovati valjanu propusnicu.

Dodatne informacije

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA