Valentinovo u znaku cvijeća

Objavljeno: Petak, 14. veljače 2020. 14:49
Ocijeni
(0 glasova)

Valentinovo, koje se uglavnom obilježava kao Dan zaljubljenih nema u našoj zemlji dužu tradiciju. Tek negdje početkom devedesetih započelo je u nas obilježavanja ovog datuma, koji se uglavnom manifestira darovanjem cvijeća voljenim osobama.
Naime, prema legendi Sv. Valentin bio je rimski svećenik koji je zbog ljubavi i doslovno izgubio glavu. Počeli su ga štovati, posebno mladi te je proglašen zaštitnikom zaljubljenih, a dan pogubljenja 14. veljače obilježava se u svijetu kao Dan zaljubljenih. Kako je volio ruže i ostalo mirisno cvijeće to se obilježje ovog dana zadržalo i do danas. Ususret ovom danu i u našem gradu, trgovine i cvjećarnice nabavile su veće količine cvijeća i cvjetnih aranžmana te drugih darovnih artikala s oznakama srca.
Na tu temu održano je i nekoliko prigodnih događanja, a jedno od njih je i ono u Gradskoj knjižnici grada Biograda. Tamo je naime održana kreativna radionica za djecu u kojoj su čitanjem poučne priče o ljubavi prema sebi, naučili izraditi i prigodne radove te ih pokloniti dragoj osobi, jer „Osoba koja voli, živi u svijetu ljubavi“ napisao je Ken Keyes. J.F.

Foto galerija

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA