Besplatno friziranje i pedikura za biogradske umirovljenike

Objavljeno: Utorak, 11. veljače 2020. 08:07
Ocijeni
(0 glasova)

Da besplatno friziranje, pedikura i manikura ali i "čašica" razgovora zlata vrijedi, potvrdilo je i ova akcija održana u prostorijama lovačkog društva "Jarebica".
Radi se naime o već poznatoj akciji koju pod nazivom "Tebi na dar" provodi Obrtnička škola „Gojko Matulina“ iz Zadra, a u  suradnji s lokalnim udrugama na području Zadarske županije. Tako je u sklopu te suradnje i biogradska Udruga "Nada" dogovorila akciju koja je uspješno provedena na obostrano zadovoljstvo.
Veliki odaziv, posebno ženskog djela  umirovljenika najbolji je dokaz da je zanimanje za besplatne usluge friziranja, manikiranja i pedikure bio dovoljan izazov da se odazovu u velikom broju, a što je garancija uspješno provedene akcije. Drago nam je da smo uspjeli zainteresirati naše sugrađana starije životne dobi za ovu akciju, kazala je Ivana Stamičar predsjednica udruge "Nada".
Naime, nastojali smo da uz besplatne usluge koje pružaju učenici zadarske Obrtničke škole, ujedno osiguramo i prigodan obrok, te potaknemo međusobno druženje i komunikaciju, što svakako nije zanemarivo. Tako su naše članice pripremile popularnu "ćućku" i fritule za ugodnu radnu atmosferu i druženje, kazala je ona.
Mlade učiteljice zadarske Obrtničke škole koje sa svojim učenicima provode ovu humanitarnu akciju Anđela Šarić stručni učitelj pedikure i učenice 2.c razreda, te Doris Perinović stručni učitelj frizera i učenici 3.b razreda, bile su u svom elementu. Vješto i sigurno baratale su škarama, fenom, britvicama te ostalim priborom tako da su "mušterije" bez sumnje bile više nego zadovoljne.
Ove humanitarne akcije koje provodimo pod motom "Matulinina srca" ujedno su i praksa za naše učenike, kazala nam je Anđela Šarić. Oni se usavršavaju za svoje buduće zanimanje kako u onom stručnom dijelu, tako i u komunikaciji i ophođenju što je sastavni dio njihovog budućeg posla. Uz to jednako je važno da mladi ljudi prihvate volontiranje, jer to svakako obogaćuje i njih i one kojima se takve usluge pružaju. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA