Prvi ovogodišnji karneval u gradu Biogradu

Objavljeno: Nedjelja, 09. veljače 2020. 18:10
Ocijeni
(0 glasova)

Po lijepom i sunčanom vremenu na  biogradskoj rivi u subotu poslijepodne održan je prvi veliki, mali karneval, kako to običavamo govoriti. Jer riječ je o karnevalu koji „nose“ najmlađi Biograđani  i njihovi gosti a u organizaciji  i uz pomoć domaće Karnevalske udruge „Tome Krnjeval“.

Tako je i ove godine  Udruga u suradnji s biogradskim vrtićima, pripremila bogat i zanimljiv program. Veliki odaziv za sudjelovanje na biogradskim  karnevalskim događanjima zadnjih je godina sve veći te je tako bilo i za   ovogodišnji  mali „Karnevalić“ s kojim započinje maškarano razdoblje, a koje dodajmo usput, u gradu Biogradu ima dugačku tradiciju. Uz šest maškaranih skupina iz  biogradskih vrtića, dobroj atmosferi su pridonijele i gostujuće skupine kako malih tako i velikih maškara  iz čitave Zadarske županije pa i šire. 

Mora se priznati da su odgojiteljice naših vrtića pokazale ne samo da znaju, već i vole svoj posao, jer je evidentno da je u pripremama maski, od ideja do konačne realizacije očito bilo uloženo puno truda, dobre volje i dakako ljubavi. Skupine mališana defilirale su gradom te na pozornici izvele svoj program u skladu s temom koju su predstavljale. A koje smo to teme i maske imali prilike vidjeti gotovo je i nemoguće nabrojati. Tek svojim originalnim  i šarolikim kostimima, pjesmom i plesnom najmlađi su nam poručili da znaju i mogu puno toga.

Među brojnima sreli smo se s mornarima, dimnjačarima, paucima, pačićima, astronautima, čarobnjacima ,ali i popularnim zdravoljupcima, koji su upozorili na prehranu u kojoj bi kako kažu trebalo biti više, čega do voća i povrća. Lijep pogled na raspjevane, rasplesane i raspoložene sudionike karnevala ali i posjetitelje na biogradskoj rivi, koji su doista uživali u programu i prizoru, te dakako krafnama i fritulama. Svoj doprinos ukupnom ugođaju dala je i biogradska Gradska glazba, te mažoretkinje KUD-a „Kralj Tomislav“,i dakako domaća Karnevalska udruga ,čija predsjednica Ines Miloš je od gradonačelnika Marijana Stopfera uspjela uzeti ključeve grada. E pa sada kada su ključevi na sigurnom, ostaje da vidimo kakvo nas to bolje sutra čeka jer će kažu biti svega osim ptičjeg mlijeka. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA