Veliki, mali dječji Karnevalić u gradu Biogradu

Objavljeno: Petak, 07. veljače 2020. 10:25
Ocijeni
(0 glasova)

Veljača je vrijeme karnevala, maškaranih ludosti i svega onoga što uz to ide. Šale i pošalice na (uglavnom) tuđi račun svakodnevna su doza zabave na mnogim mjestima i u mnogim prigodama, pa će tako vjerujemo biti i ove godine. No početak tog maškaranog slavlja rezerviran je za najmlađe, polaznike biogradskih dječjih vrtića, koji će u subotu u poslijepodnevnim satima, a u „sprezi“ sa  gradskom Karnevalskom udrugom „Tome Krnjeval“ izaći na ulice ali i preuzeti ključeve grada Biograda.
Dakle riječ je o velikom malom karnevalu u kome sudjeluje veliki broj mališana biogradskih dječjih vrtića ali i njihovih gostiju a ove godine biti će ih podosta. Tako uz šest maškaranih skupina iz tri biogradska vrtića u povorci i nastupima  ispred zgrade Gradske uprave predstaviti će se i vrtići iz Pakoštana, Zemunika, Sukšana ,Galovca, Gorice,  Zadra, Turnja, Svetog Filipa i Jakova, te igraonice Zazu. Prema rasporedu karnevalske povorke okupiti će se o u subotu 8.veljače oko 13 sati kod biogradske osnovne škole, a potom kreću oko Poluotoka te oko 14 sati stižu ispred zgrade Gradske uprave gdje će se svaka predstaviti sa svojim maskama i dakako programom.
Sve to koordinirati će domaća karnevalska udruga, a što su nam sve pripremili tijekom karnevalskog razdoblja ostaje tajna, povjerila nam je predsjednica Ines Miloš. No ono što svakako vrijedi naglasiti da ću u subotu uz nastup malih maškara u programu nastupiti i biogradska Gradska glazbe te mažoretkinje ali i velike maškarane skupine  koje će kao gosti domaće udruge „Tome Krnjeval“ prošetati biogradskim ulicama a to su skupine iz Vira, Zadra, Nina, Vrsi, Trogira i Solina a svojim će prelijepim kostimima zasigurno uljepšati subotnje karnevalsko poslije podne u gradu Biogradu. Završna karnevalska priredba održati će se 25. na pokladni utorak a do tada, neka karneval vlada ! J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA