Noć muzeja u Zavičajnom muzeju grada Biograda

Objavljeno: Srijeda, 29. siječnja 2020. 11:38
Ocijeni
(0 glasova)

Kao ranijih godina biogradski Zavičajni muzej uključiti će se u svehrvatsku manifestaciji „Noć muzeja“, koja se obilježava 31. siječnja.
Manifestacija je to koju je 2005. godine pokrenulo Hrvatsko muzeološko društvo, a koja je do danas prerasla i veliku i uspješnu kulturnu manifestaciju. Tako se ovogodišnja 15. po redu „Noć muzeja“ održava u svim većim gradovima naše zemlje, a biogradski Zavičajni dio je tog kulturnog događanja. I ove godine posjet muzeju našega grada biti će dostupan od 18. sati do 1. sat po ponoći, a u sklopu programa posjetitelji će moći sudjelovati u na otvorenju izložbe 2. Međunarodne likovne kolonije -Pakoštane 2019.
Jednako tako moći će razgledati stalni muzejski postav, te stalne i povremene izložbe, a kojih su neke posebno zanimljive većem broju ljudi. Posjet za posjetitelje je dakako besplatan a za tu prigodu uz druženje u prostorijama muzeja biti će ponuđeni kolači i čaj.
Cilj i smisao ovakvih manifestacija je promocija muzeja i muzejske struke, ali i stvaranje nove publike, jer su brojni posjetitelji u Noći muzeja „otkrili“ muzeje, da bi kasnije postali stalna publika. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA