Edukativna radionica GDCK: Kompostiranje i druge teme

Objavljeno: Utorak, 28. siječnja 2020. 09:41
Ocijeni
(0 glasova)

Znamo da je kompostiranje prirodni proces razlaganja organskog materijala, kako bi se na koncu dobilo ekološko gnojivo s udjelom humusa. Ali što je točno komposter, što ide u njega a što ne, koja su mu svojstva i kako ga izraditi ne znaju ni mnogi  naši stariji sugrađani.
E, o svemu tome može se naučiti kroz radionice koje su upravo započele s radom u biogradskom dječjem vrtiću. Naime, riječ je o projektu pod nazivom „Budi Svjestan, budi spreman“ čiji nositelj i provoditelj je Gradsko društvo Crvenog križa Biograd u suradnji s Dječjim vrtićem grada, a koji je sufinanciran od strane Vodovoda Zadar d.o.o.
Projekt čija realizacija je upravo započela provoditi će se u narednih šest mjeseci, a namijenjen je djeci predškolske dobi, kao i dio programa Hrvatskog Crvenog križa, Odgoj za humanost od malih nogu. Kroz realizaciju ovog programa predškolci će sudjelovati na edukativno-interaktivnim radionicama na kojima će uz komposter, reciklirati papir te razgovarati o utjecaju klimatskih promjena na lokalnu zajednicu. Jednako tako, a u suradnji s članovima Kluba mladih GDCK Biograd i na temu priprema za izvanredne situacije kroz koje će naučiti načine ponašanja i postupanja prilikom potresa ali i koji su brojevi žurnih službi kao i što sve treba sadržavati obiteljski ruksak za izvanredne situacije „Set Go“.
Ono što je bitno naglasiti je da će predškolci kroz radionice naučiti kako reciklirati papir, te ga kasnije iskoristiti. Kroz projekt ćemo iskoristiti sav reciklirani papir tako što ćemo na njemu izraditi likovne radove na temu priprema za izvanredne situacije, a koje će krajem projekta biti izložene na izložbi.
Osim likovnih radova reciklirani papir će se koristiti i za izradu modela brojeva žurnih službi te crtanje „Set2 Go“ ruksaka, kazala nam je Franka Troskot ravnateljica biogradskog GDCK. Dodala je također kako je već održana prva radionica u sklopu projekta kroz koju je izrađen komposter, a koji će se koristiti za vrtićki vrt. Jer cilj nam je probuditi svijest kod djece vrtićke dobi o važnosti navedenih tema koje obuhvaća ovaj projekt.
Ovom prigodom zahvaljujemo se svim partnerima na projektu, te dječjem vrtiću i svim mališanima koji su s puno radoznalosti i dobre volje pristupili ovim aktivnostima, zaključila je ravnateljica Troskot. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA