Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom proslave Dana grada Biograda

Objavljeno: Subota, 11. siječnja 2020. 12:02
Ocijeni
(0 glasova)

Kao i svake godine Svečana sjednica Gradskog vijeća  centralni je događaj proslave i obilježavanja Dana grada Biograda na moru i blagdana Svete Stošije njegove nebeske zaštitnice. Tako je i ove godine tim povodom u Sportskoj dvorani biogradske Srednje škole održana prigodna svečanost na kojoj su nazočili mnogu uzvanici, te uručene već tradicionalne nagrade Grada Biograda zaslužnim građanima.
Ovu svečanu sjednicu svojom su nazočnošću uveličali i brojni uzvanici među kojima predstavnici  grada Zadra i Zadarske županije, župan Božidar Longin, zamjenici župana Šime Mršć i Šime Vicković, zamjenik gradonačelnika grada Zadra Ante Babić, te predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Zadarske županije  i pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Božidar Kalmeta.
Uz njih ovoj su svečanoj sjednici nazočili i predstavnici općina i gradova prijatelja ,njihovi župani i dožupani, gradonačelnici i dogradonačelnici iz Hrvatske, Slovenije, te Mađarske.
U nazočnosti uzvanika i gostiju te članova biogradskog Gradskog vijeća, Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik GV Tonči Šangulin, a potom se  prigodnim govorom obratio i gradonačelnik grada Biograda Ivan Knez.
„Poštovani prijatelji, drage Biograđanke i dragi Biograđani, poštovane obitelji poginulih hrvatskih branitelja, časni hrvatski branitelji, pozdravljam vas u ime mojih suradnika i u moje osobno ime i izražavam iskrenu dobrodošlicu, a osobito vama cijenjeni gosti, uzvanici  dobra vam večer i dobro došli u hrvatski kraljevski grad Biograd na Moru, na našu Svečanu sjednicu njemu u čast. Iskrene čestitke dobrodošlice upućujem i predsjedniku Gradskog vijeća gospodinu Tončiju Šangulinu kao i svim vijećnicima Gradskog vijeća, kao i svim našim sugrađanima i od srca čestitam Dan Grada i blagdan Svete Stošije, njegove nebeske zaštitnice.
Ovom prilikom zahvaljujem vijećnicima GV-a bez obzira na stranačku pripadnost, na prihvaćanju proračuna za 2020.godinu. Hvala na konstruktivnosti i suradnji, osobito u donošenju odluka za značajne projekte u našem gradu, kazao je gradonačelnik Knez.  Uvik sam ponavljao pa ću to i sada učiniti, držimo se svi za isti „šćap“, jer samo zajedno možemo bolje i više. Iako protekla godina nije bila laka, no i unatoč tomu relativno je uspješno završena. Za ovu 2020. uz znatno povećanje proračuna planira se niz velikih projekata sufinanciranih iz nacionalnih, te izvora EU-e. Između ostalog ulaganja u turizam i turističku infrastrukturu i to preko 120. milijuna kuna. Nastavka projekata koji su u fazi izgradnje i rekonstrukcije, kao što su primjerice Poduzetnički inkubator, POS stanovi, Turističko informativni centar, stara škola, Centar za posjetitelje Biosfera i mnogi drugi, a koji će pridonijeti gospodarskom rastu, te otvaranju novih radnih koji što su temeljni preduvjeti za bolji i kvalitetniji život u gradu.
Nakon čestitki uvaženih gostiju Gradu Biogradu i njegovim žiteljima te skorašnji blagdan Sv. Stošije njegove nebeske zaštitnice, uslijedila je dodjela priznanja i nagrada zaslužnim žiteljima. Tako su Grb grada Biograda za zasluge dobili Mirko Zorica,  Ana Čirjak, Ante Nadomir Šutra, Adnan Huseinbegović  te Ante Lukačić.  Dvije godišnje nagrade pripale su mladim Biograđanima za uspješne sportske domete Mateu Mitroviću i  vrsnom ribiču Stipanu Barišiću, obojici  s osvojenih bezbroj medalja, do dok je nagradu za životno djelo dobio Marinko Čupić, koji se uime nagrađenih zahvalio Gradu na prepoznatim zaslugama.
Ovom prigodom uručeni su ključevi električnog automobila koji je Grad Biograd poklonio Udruzi „Volonter“ kako bi lakše provodila programe Pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama. U glazbenom dijelu programa ove Svečane sjednice nastupila je biogradska klapa „Monada“ te Pjevačka udruga Bukovice i Ravnih Kotara, a potom i biogradska pjevačica Ivana Orlić sa svojim sastavom koja je i nakon svečane sjednice zabavljala goste te pobrala veliki i zasluženi pljesak. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA