Koncert malih tamburaša

Objavljeno: Subota, 23. studenoga 2019. 09:00
Ocijeni
(0 glasova)

U prostorijama biogradske Gradske knjižnice održan je jedan specifičan koncert. Bio je to  naime, Interni sat odjela tambure, Glazbene škole Biograd u klasi prof. Željka Dretvića. To je uglavnom dio našeg redovitog programa, koji se prakticira tri puta godišnje, pojasnio nam je profesor.
Naši učenici po skupinama imaju priliku pokazati što su naučili, te je ovo dobra prilika da svoj talent i dosege pokažu pred svojim prijateljima i roditeljima. Oni uspješniji idu dalje, a najuspješniji će kao nagradu osigurati nastup na Božićnom koncertu. U ovoj skupini nastupilo je 15 djevojčica i dječaka, a koji su muzicirali na instrumentima brač i bisernica.
U prvoj skupini  su početnici, točnije  polaznici prvog razreda glazbene škole izvodili vježbe Ž.Bradića na braču, a nazočnim posjetiteljima predstavile su se učenice  Zlata Bačić, Luce Ostojić i Katarina Vodopija.
U drugoj skupini na instrumentu bisernica Bradićevu vježbu izvela je učenica prvog razreda Marta Milašinović a potom su svoje umijeće pokazali i dječaci. Tako je učenik prvog razreda Oliver Jović izveo „Patka“J.Bitenca, dok su učenici drugog razreda Franko Troskot i Ivano Katić izveli „Ribicu“ M.Krasjevca i „ Rožu“ od I. L. Kalinskog.
Potom su uslijedili nastupi učenika trećeg razreda, a na samom početku Ante Juričin izveo je „Klaunove“ J. Bramsa, Lucija Srdarević izvela je „Grotesku“ A. Rowleya na braču, a Patrik Tomić na bisernici Šostakovičevu „Pjesma u susret“. Na braču je još muzicirao i Luka Maksan te izveo „Veseli ples“ A. Komaroskijevića, a na bisernici je Andrija Marić izveo Telemannov „Menuet“.
Od učenika četvrtog razreda na braču je Maksim Barešić izveo „Galop“ od Kabaljevskog, a na istim instrumentima zasvirala je i Magdalena Leovac koja je izvela “Rondo“ od Buononcinija, te na samom kraju  koncerta Luce Karabatić Vivaldijevu „Zimu“.
Valja još kazati da je korepetitor ovog koncerta bila Đurđica Vincetić koja s mladim tamburašima odlično uklopila te doprinijela da sve izvedbe budu prezentirane na najbolji mogući način. Svakako moramo istaknuti kako je svaki od nastupa bio popraćeni velikim i zasluženim pljeskom, jer ti mladi i nadareni  ljudi to bez sumnje i zaslužuju. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA