75th banner e

Uz mjesec hrvatske knjige

Objavljeno: Četvrtak, 31. listopada 2019. 08:16
Ocijeni
(0 glasova)

Gradska knjižnica i čitaonica koja i ove godine brojnim prigodnim programima obilježava manifestaciju „Mjesec hrvatske knjige“ veliku je pozornost posvetila najmlađima. Niz susreta i upoznavanja s knjigom i onim što knjiga znači u životu ljudi, uči se od najranijeg djetinjstva. Kroz brojne susrete, druženja, te edukaciju kroz igru i zabavu, najmlađima se otvaraju novi vidici i spoznaje.
Promicanjem čitanja od najranije mladosti stvaraju se temelji za daljnju nadogradnju a čitanjem slikovnica na glas pomažemo djeci da se upoznaju s vlastitim osjećajima, usvoje nove pojmove, te razvijaju maštu i kreativnost, kazala nam je Kristina Barbaroša knjižničarka i voditeljica kreativne radionice u biogradskoj Gradskoj knjižnici.
U radu sa skupinom mališana „Leptirići“ polaznika područnog dječjeg vrtića „Adria“ koji su došli u pratnji svojih odgojiteljica Nikolinom Pandžić, Marijom Oštrić i Majom Prtenjača, za početak je pročitana je slikovnica „Medo i klavir“.
Ova priča inače govori o pravom prijateljstvu, ljubavi i kako se na koncu pronađe pravi put do cilja, točnije srca. Bila je to prilika da se mališani sa svojim tetama i voditeljicom opuste uz priču, glazbu, te dakako ponešto i nauče, a kao i obično to pretoče u riječi ili slike jer su i ovom prilikom svoje zamisli, ideje i poruke oslikavali na crtežima. J.F.

Foto galerija

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA