75th banner e

Nakon uspješne turističke sezone i posezonsko razdoblje obećava

Objavljeno: Utorak, 29. listopada 2019. 10:31
Ocijeni
(0 glasova)

Premda je ovogodišnja puna turistička sezona završila, poslije sezonsko razdoblje u gradu Biogradu još traje. Veće skupine gostiju uz povoljnije aranžmane već pune hotelske kapacitete, a i nautički turizam ne jenjava, jer njihovo vrijeme tek dolazi.

Brojne regate koje slijede u jesenskoj i zimskoj shemi u organizaciji biogradskog Yacht cluba itekako privlače veliki broj nautičara iz čitavog svijeta. Dosadašnja turistička bilanca je prema podacima Turističke zajednice grada zadovoljavajuća, odnosno u prva tri kvartala ove godine bilježi se rast od 1% u broju dolazaka i 2 % u broju noćenja, a što je mali porast u odnosu na prošlu godinu.

Najbolju popunjenost bilježi nautika, potom hotelski kapaciteti, a nakon njih slijede turistička naselja i kuće za odmor. Znatno povećanje broja gostiju u gradu Biogradu zabilježeno je za vrijeme trajanja biogradskog nautičkog sajma „Biograd boath show“, a u vrijeme njegovog održavanja od 17 do 20 listopada u gradu je boravilo preko 2.500 gostiju iz zemlje, Europe i svijeta.

Lijepo i toplo vrijeme u rujnu i listopadu također pogoduje turizmu, a upravo ovih dana u našem gradu boravi preko 500-tinjak gostiju. Ima još i kupača, jer temperatura mora za mnoge je još sasvim ugodna. U nadolazećem razdoblju stižu i skupine sportaša na pripreme, rekreativci ali i skupine starijih kojima odgovaraju duže šetnje uz more i park šumu Soline.

Sve u svemu grad Biograd nastavlja produženu turističku sezonu te se sve više bliži onoj takozvanoj turističkoj godini. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA