75th banner e

Mališani posjetili farmu krava

Objavljeno: Nedjelja, 27. listopada 2019. 10:45
Ocijeni
(0 glasova)

Lijepo i toplo vrijeme idealna je prilika za boravak na otvorenim prostorima a ujedno i prilika da se nešto i nauči,  onako „uživo“, kažu odgojiteljice biogradskog dječjeg vrtića.
Stoga smo iskoristili priliku i s mališanima posjetili farmu krava i poljoprivredno dobro „Vrana“ na Jankolovici. Bilo je to edukativno i prije svega ugodno druženje s djelatnicima  Vrane koji su nam rado pokazali što se sve, i kako uzgaja na njihovim površinama. Najzanimljivija je svakako bila farma krava o kojoj su mališani imali bezbroj pitanja, jer poznato je da djeca na pitanje tko nam daje mlijeko i mliječne proizvode najčešće odgovaraju da je to trgovina.
Mnogi naime nemaju predodžbu o tome kako do njega dolazi i koji su sve procesi prethodili čaši mlijeka na našem stolu. Stoga je upoznavanje s kravama bilo za njih posebno iskustvo. Djelatnici poljoprivrednog dobra ljubazno su odgovarali na bezbroj dječjih pitanja  od onih kako to krave pasu travu, koliko ima hrane treba, te kako se odvija mužnja i kako to mlijeko stiže do trgovina i slično.
Prilikom ovog posjeta djeca su pažljivo  razgledala i rasadnik s povrćem u kome upravo dozrijevaju rajčice popularni „pomidori“ i drugi poljoprivredni proizvodi, što je za njih bila više nego zanimljivo spoznaja. Dvije skupine biogradskih predškolaca koji su posjetili ovu farmu su „Tigrići“ i „Mudre sove“, a njihove odgojiteljice Ana Lukin Šarić i Nikoleta Mustapić, koje su nam ustupile i fotografije, zahvaljuju i Denisu Kuštera na besplatnoj vožnji do farme i natrag.
Mališani s u s posebnim zanimanje razgledali spomenik oraču koji dominira ulazom na farmu ispred koga su se i slikali. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA